Zondag 14 juni Gronings festival in het kerkje van Leegkerk

gronings festival, leegkerk

Zomerse sfeer

Zondag 14 juni is er weer een Culturele Zondag. Gasten in de middeleeuwse kerk van Leegkerk zijn Swinder, Herman Sandman, Fieke Gosselaar, Jan Glas en Reint Wobbes.

Geniet deze middag van de zomerse sfeer en luister onder het genot van een hapje en een drankje naar de gedichten en verhalen die worden voorgelezen in en rondom de kerk.

Swinder is het Groningstalig geesteskind van singer-songwriter Bas Schröder. De single ‘Noar Stad’ bereikte in 2013 de nummer twee positie in de RTV Noord 19 en leverde optredens op in De Oosterpoort en Vera en op festivals als Eurosonic, Here Comes The Summer en Noorderzon.

Herman Sandman (1965) was jarenlang redacteur kunst en cultuur bij de Groninger Gezinsbode. Hij publiceerde in 2008 Arcadia der Poëten, Het literaire leven in Groningen 1945-2005. Verder verschenenen er van zijn hand de bundels met columns Trap ze in de pokkel (2005), Inburgeringscursus Groningen (2007) en Wandelcursus Groningen (2009). Voor dat jour­nalistieke werk werd hij in 2008 onderscheiden met de Groninger Persprijs.

Fieke Gosselaar (1982) leest sinds de zomer van 2012 haar wekelijkse column voor op Radio Noord. In 2013 verscheen haar Groningstalige poeziebundel Nova Zembla en het jaar daarna kwam haar verhalenbundel Tussen de anderen uit. Ze heeft onder andere opgetreden tijdens Dichters in de Prinsentuin, Explore the North en Kantoorpoëzie.

Jan Glas (1958) is een Groningse beeldend kunstenaar, schrijver, dichter, fotograaf en redacteur van het Groningse tijdschrift Krödde. Glas heeft verscheidene dichtbundels uitgebracht. Een aantal van zijn gedichten heeft hij met jazz-pianist Boelo Klat op cd gezet, waarbij hij ze zelf heeft ingezongen.

Reint Wobbes schrijft boeken, artikelen en verhalen in het Gronings. Hij is al sinds de oprichting in 1969 betrokken bij de Stichting Oude Groninger Kerken. Voor het vele werk dat hij onder andere voor de stichting heeft gedaan, heeft hij in 2012 de Zilveren Anjer gekregen.

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten