Algemeen terra westerwolda

Gepubliceerd op 23 maart 2018 | door Jan Glas

0

Voorjaarsnummer Terra Westerwolda verschenen

Bij de leden van de Historische Vereniging Westerwolde (HVW) viel het voorjaarsnummer van Terra Westerwolda een dezer dagen in de bus. Het blad is ook weer verkrijgbaar bij verschillende (boek)winkels in de regio en bij boekhandel Godert Walter in Groningen.

terra westerwoldaEen tragisch ongeluk in het Hebrecht
In dit voorjaarsnummer: Jan Battjes reconstrueerde een tragisch ongeluk tijdens de mobilisatie in het Hebrecht, Geert Luth schrijft over sociale mobiliteit in Sellingen en Jan Huizing vertelt aan de hand van unieke ansichtkaarten over het bezoek van zijn overgrootvader aan de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1900. Wederom zijn er prachtige foto’s van Tonnis Post en Geert Volders licht de landschapsbiografie van Westerwolde toe. Hans ter Heijden interviewde Harm Dijkmeijer over zijn veelbewogen leven en schreef over de kritische verzen en aforismen die dichter Kees Stip publiceerde over religie en de aanslagen op natuur en milieu. Daarnaast zijn er nog de vaste rubrieken als ‘Sanne Meijer Onderweg’ en de column ‘Siste Viator’, deze keer geschreven door Geert Volders.

Redactie
De redactie verwelkomt in dit nummer twee nieuwe leden: Obby Veenstra, directeur MOW (Museum de Oude Wolden) en Erik Wubs, masterstudent geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Tjarko van Dijk, Hans ter Heijden (hoofd- en eindredactie), Jan Huizing, Henriëtte Kuiper en Geert Volders brengen zij de rijke geschiedenis van Westerwolde onder de aandacht van een groeiend aantal lezers. Wegens drukke werkzaamheden is Jochem Abbes (voorzitter HVW) teruggetreden, maar hij zal ongetwijfeld nog wel eens artikelen in Terra Westerwolda publiceren.

Nader informatie over de HVW en Terra Westerwolda (o.a. lidmaatschap en verkooppunten) zie www.verenigingwesterwolde.nl

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − vier =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten