Algemeen Aigenhaimers

Gepubliceerd op 8 maart 2017 | door Jan Glas

0

Verkoop Aigenhaimers en Vrumde Vogels in Kielzog gestart

De kaartverkoop voor het jaarlijkse streektaalfestival van Kielzog op zaterdag 8 april met Törf, Bernard Brogue & Tammo Tamminga, en Erik Hulsegge is van start gegaan. De avond begint om 20.15 uur en kaarten á € 17,50 zijn verkrijgbaar aan de kassa van Kielzog of via www.kielzog.nl.

Met Aigenhaimers en Vrumde Vogels brengt Kielzog de Groninger taal en cultuur terug in de podiumprogrammering. De editie met Törf, rond zanger en radiopresentator Henk Scholte, belooft een bomvolle en gevarieerde avond te worden met veel muziek, mooie verhalen en wordt natuurlijk doorspekt met een flinke dosis Grunneger humor.

Törf
De Groninger folkgroep Törf (opgericht in 1975) was de eerste groep die de Groninger liedtraditie en de Groninger dansmuziek op het toneel bracht. Met hun zoektocht naar historische bronnen ontwikkelden de heren zich al snel tot dé vertolker van het Gronings gedachtegoed. Het geluid van Törf is uniek te noemen met een mix van traditionele en eigentijdse invloeden en doordat er gespeeld wordt op gitaar, doedelzak, viool, exotische instrumenten, accordeon en basgitaar.
Törf bestaat uit: Henk Scholte (zang) Bert Ridderbos (cittern, gitaren, bouzouki, banjo) Geert Ridderbos (accordeon, blokfuit), Eddy de Jonge (bas en gitaar), Marius Greiner (viool, mandoline, turkse trom), Flip Rodenburg (doedelzakken, pommer, tin-whistle, zang) en Jos Kwakman (gitaar, darbucca)

Bernard Brogue & Tammo Tamminga
Twee mannen geboren in de provincie Groningen, wonend op de Veluwe en zingend over hun Groningse roots in al haar facetten. Bernard en Tammo ontmoetten elkaar in 2014 in Apeldoorn. Ze zaten zelfs samen op dezelfde middelbare school in Stadskanaal, zonder het van elkaar te weten. Al snel ontstond het plan om een “spaigelploatje” in het Gronings op te nemen. Nu anderhalf jaar later ziet de CD “ Laif o Laif” het levenslicht.
De CD staat vol met songs over verlies en verlangen, hoop en strijd tegen de aardbevingen die het gebied nog immer teisteren.

Erik Hulsegge
Erik Hulsegge is bureauredacteur bij RTV Noord. Daarnaast schrijft hij ieder weekend zijn column Hulsegge op Zondag voor de website van RTV Noord en vertelt hij ze elke zondagmorgen in het Gronings op de radio. Ragfijne sfeertekeningen van het Groningse platteland. Soms grappig, soms ernstig, soms triest. Maar altijd levensecht

Tags:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + negen =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten