Literatuur neuteboom crop

Gepubliceerd op 22 mei 2015 | door Jan Glas

1

Uitnodiging voor bijwoning van de J.H. Neuteboom-Projectlancering

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat meester-schrijver Jan Hendrik Neuteboom te Vlagtwedde geboren werd.
Ter viering van zijn 150ste geboortejaar hebben wij in 2014 de J.H. Neuteboomstichting opgericht, met als doel om de prachtige, levensechte verhalen van deze belangwekkende, maar nog vrijwel onbekende schrijver bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen .

Aan eregast Henk Neuteboom, kleinzoon van J.H., zal in SHC De Oude Stelmakerij, Dorpsstraat 32 te Sellingen, op 4 juni a.s. om 14:30 uur, het eerste exemplaar worden aangeboden van het routeboekje: Een fiets- of wandeltocht in de Westerwoldse sporen van meester-schrijver J.H. Neuteboom.

Op deze fiets- of wandeltocht kunnen in en rond het dorp Sellingen tien plekken worden aangedaan die in Neutebooms verhalen een rol spelen. Op die plekken kunnen bijbehorende verhaalfragmenten worden gelezen of via een Geo Layar app beluisterd.
Na overhandiging van het routeboekje zal door burgemeester Leontien Kompier een tentoonstelling in SHC De Oude Stelmakerij worden geopend, met als thema:

Onze school in Westerwolde, vroeger en nu

Tijdens de opening zullen leerlingen van de bovenbouw van drie Westerwoldse scholen, cbs Het Gebint, Sellingen, obs Meester Neuteboom, Stadskanaal en obs Plaggenborg, Vlagtwedde, samen met de Westerwoldse zanger-liedschrijver Alex Vissering, het lied Waling-Wubbe ten gehore brengen.
Waling-Wubbe is een Neuteboomgedicht dat door Alex speciaal voor deze gelegenheid op muziek gezet is. Bovendien zal een deskundige jury de namen bekend maken van de drie prijswinnende tekenaars, die het thema van de tentoonstelling het treffendst hebben weergegeven.

De tentoonstelling, tot stand gekomen i.s.m. het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal, is tot 1 oktober te bezichtigen.

We willen graag weten met hoeveel personen u van plan bent te komen. U kunt bellen naar: Streekhistorisch Centrum, Stadskanaal: 0599-612649. Of mailen naar: info@streekhistorischcentrum.nl

Tags:One Response to Uitnodiging voor bijwoning van de J.H. Neuteboom-Projectlancering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vijf =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten