Muziek 2K2L

Gepubliceerd op 7 maart 2017 | door Jan Glas

0

Twij Körten Twij Langen 24 maart in Vlagtwedde

Op vrijdag 24 maart a.s. komt Twij Körten Twij Langen (2K2L) naar Vlagtwedde. Die avond organiseert het Nutsdepartement Vlagtwedde in Partycentrum Rendering een ‘Grunneger Oavend’. Iedereen is daar welkom om te luisteren naar het programma Mörgen Weer Op. Hierin neemt 2K2L in een twee uur durend programma, met korte verhaaltjes en anekdotes en veel muziek in de ‘Grunneger Toal,’ het publiek mee naar het leven van alledag, van ‘dou tot nou’ en natuurlijk over hun geliefde Grunnen. De formatie bestaat uit Eltje Doddema (Harkstede), Harm Tabak (Appingedam) de broers Bart & Evert Kruizinga (Bellingwolde/Winschoten).

Groningen Zingt
Iedere Grunneger heeft natuurlijk de beweging van Freek de Jonge gezien rondom het aardbevingsdebat. Centraal stond daarin de fakkeloptocht in Groningen en het koor van Grunneger artiesten die het protestlied heeft opgenomen en in De Wereld Draait Door het ten gehore bracht. 2K2L was daarbij. Het protestlied zit inmiddels in het repertoire van 2K2L en zal ook in Vlagtwedde worden opgevoerd. Ktwije won onlangs de tweede prijs tijdens het Grunnegs Laidjesfestival.

K6 Tegen Kanker
De avond staat ook in het teken van K6 Tegen Kanker. Die stichting zal die avond aanwezig zijn en is inmiddels druk doende met een actie ten behoeve van het OZG, locatie Scheemda. Speciaal daarvoor heeft 2K2L een single in voorbereiding dat het themalied van K6 Tegen Kanker moet gaan worden maar ook algemeen als strijdlied tegen kanker geldt. Wellicht is Vlagtwedde de eerste keer dat het live ten gehore wordt gebracht. Eltje Doddema: “Het klopt dat we in de afrondende fase zijn. Het nummer heet ‘Lang n Kander d’Haand.’ Het heeft als thema dat je in moeilijke tijden elkaar vast moet houden en moet hopen op het moment dat je kanker achter je kunt laten.” Het refrein:

Lang n kander d’Haand
Om elk de kracht te geven
Aan elk dij de wil het
Om te overleven
Geef n kander hoop, en n goud motief
Om te vechten veur n toukomstperspectief…

Voor info en kaarten:

– www.zangduok2.jimdo.com
– Facebook 2Korten 2Langen (evenementinformatie)
– email: 2korten2langen@gmail.com
– telefoon: 0597 – 532517

Vrijdag 24 maart
– Partycentrum Rendering
– 19.00 uur zaal open
– optreden begint om 19.30 uur
– voor iedereen toegankelijk

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten