Toekomst

Gepubliceerd op 8 februari 2018 | door beheer

0

Lezen Goffe Jensma, Marlene Bakker, Jan Glas

Tiedens Dag van de Grunneger toal geven Marlene Bakker, Goffe Jensma en Jan Glas n lezing over de toukomst van het Grunnegs. t Gaait ook over t Gronings woordenboek Nieuwe Stijl en hou kunst en waitenschop t dialect bedould en onbedould beïenvlouden.

Marlene Bakker is zangeres en laidjesschriever. Ze gruide op in Smilke (Westerwolde) woar al snel bleek dat Marlene geboren is om te zingen. Joarenlaank schreef en zong ze in t Engels. Ze verhoesde noar Tilburg om doar aan de Rockacademie te studeren. Doar wer ze zok bewust van heur roots en ging ze zok verdaipen in t Grunnegs en de Grunneger meziek.

Goffe Jensma (1956) is, behalve professor Friese Toal en Cultuur, ok hoofd van de universitaire òfdeling van het Centrum Grunneger Toal en Cultuur. Geboren uut Friese olders, mor opgroeid ien t Grunneger Westerkertier is er Fries en Grunneger (en ook Nederlander en Europeaan) toegelieks. Hij leerde t Westerkertiers op t schoelplein en bij t voetballen en meziekmoaken.

Jan Glas (1958) is Grunneger dichter en waarkt bie Centrum Groninger Taal en Cultuur (wat vrouger t Huis van de Groninger Cultuur was). Geboren en opgruid ien Oethoezen is Grunnegs zien eerste toal. Vertrokken noar Stad was t Grunnegs aal meer oet t doagelks leven verdwenen mor kwam op volle kracht weer terug toun e Grunneger gedichten schrieven ging.

Ien Marlene Bakkers zuiktocht noar het ‘Grunnegs leren spreken en schrieven’ binnen Goffe Jensma en Jan Glas veur diskeer de deskundegen. Vanoet de kennis van baaide mannen over en heur ervoaren mit t Grunnegs, perbaaiern ze antwoorden te geven op de vroagen van Bakker dij de nije generoatsie, letterlek de toukomst van t Grunnegs, vertegenwoordegt. Mor t publiek is hierien vanzulf ook n partij, n deskunege. t Publiek wordt nuigd om mit te proaten en heur mainen te geven over t gebruuk en de toukomst van de Grunneger toal.

De lezing zel ongeveer n uur duren.

Event Timeslots (2)

Zoal 1
-

Zoal 1
-Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − zes =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten