Gepubliceerd op 20 februari 2018 | door Patricia Ottay

0

Die Tüdelband

Foto: Fabian Lippke

Die Tüdelband is n Platt-Duutse Indiepopband oet Hamburg, opricht deur Miriam “Mirre” Buthmann en Malte Müller. ‘Mirre zingt en begelaaidt heurzulf op gitaar, Malte speult op slagwaark en stampt mit zien linkervout ook nog op n baspedoal. Tussendeur vertelt Mire verhoaltjes. Sums nuigt t tot n daanske en din is t weer om noar te luustern.’

Vanòf oprichten ien 2009 het de band veul optreden, o.a. tiedens de Nordische Nächten en op t Platt-Art Festival. Ien 2011 gaven ze tiedens heur eerste echte grode tour meer as 80 optredens. Ze kregen veul aandacht op radio en t.v. Ien 2009 verscheen t album Söven Daag en ien 2012 volgde t album Nieland. Aanslutend kwamen der optredens ien Zuud-Duutsland en Nederland. Ien Dezember 2012 mouk de band n hoeskamertour van Amsterdam noar Hamburg.

Discografie:
2009: Demo (CD)
2010: Söven Daag („Sieben Tage“) (CD, EP)
2012: Nieland („Neuland“) (CD, Album)
2013: Op de Reeperbahn („Auf der Reeperbahn“) (CD, EP)
2014: Sommerkinner („Sommerkinder“) (Album)

Website Die Tüdelband

Event Timeslots (1)

Podium Centroale Hal
-



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + vier =

Terug naar boven ↑