Algemeen BGTC

Gepubliceerd op 30 september 2015 | door Jan Glas

0

Talentenjacht – op zoek naar een streektaalfunctionaris

Een streektaalfunctionaris-op-aanwas, naar zo iemand zoeken we. Misschien mag ik het niet zo noemen, maar iemand die onderzoek doet naar het Gronings en anderen daarvan graag deelgenoot maakt – dat is toch een streektaalfunctionaris?”
Aan het woord is Siemon Reker, hoofd van het Bureau Groninger Taal en Cultuur RUG, dat sinds begin september door het vertrek van Eline Brontsema zonder streektaalfunctionaris zit. In de vorm van een talentenjacht worden Groningers met een taalgerichte studie uitgenodigd om te reageren op de vacatureteksten die het BGTC op z’n website geplaatst heeft. Tot 7 oktober wordt er  geworven, daarna wordt er gekeken welke sollicitanten een stukje van het rijke Vroag&Antwoord-materiaal ter inzage krijgen om op basis daarvan met concrete onderzoeksvoorstellen te komen.
Met de beste sollicitanten wordt daarna overlegd, op welke wijze hun voorstellen volgend jaar in de praktijk kunnen worden omgezet.
“Ja, die personen kunnen zich in mijn opvatting streektaalfunctionaris noemen,” aldus Reker, “ik zie ze als opvolger van het intrigerende beroep dat ik in 1984 begon.”

Vacature: Ja! Ik bin hom! (M/V) – www.rug.nl/let/vacature-bgtc-extern

Nadere info: Siemon Reker – s.j.h.reker@rug.nl

Tags:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + zeven =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten