Literatuur Pervinzioale Schriefwedstried

Gepubliceerd op 29 januari 2019 | door Jan Glas

0

Stuur in voor de Pervinzioale Schriefwedstried deadline 14 februari

Dit jaar organiseren Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) en Stichting t Grunneger Bouk de drieëntwintigste jaarlijkse Pervinzioale Schriefwedstried alweer.

Iedereen mag aan de schrijfwedstrijd meedoen met gedichten en/of verhalen, mits deze zijn geschreven in één van de varianten die de Groninger Taal kent en mits deze niet eerder gepubliceerd zijn en niet overgenomen. Een verhaal mag maximaal 1000 woorden tellen. Elke deelnemer kan maximaal 2 verhalen of 4 gedichten inzenden dan wel 1 verhaal en drie gedichten.

Er zijn twee categorieën deelnemers, 13 t/m 17 jaar en 17 jaar en ouder. De teksten hoeven niet in foutloos Gronings te zijn geschreven, maar wel zo foutloos mogelijk. De organisatie stelt deelname van jongeren en scholen zeer op prijs, met name nu de Groninger taal als onderdeel van het Nedersaksisch erkend is als taal en daarmee definitief dialect af is. Wellicht dat ouders of grootouders de jeugd een beetje kunnen helpen.

De feestelijke prijsuitreiking van de Schriefwedstried vindt plaats op de avond van 26 april 2019 in de Groninger Archieven in Groningen, waarvoor alle deelnemers worden uitgenodigd en waar ook hun gasten welkom zijn.

Inzendingen kunnen tot 14 februari per mail worden gestuurd naar info@grunnegercultuur.nl met de inzending als bijlage in Word-document o.v.v. naam, leeftijd, telefoonnummer en adres op de bijlage.
De inzendingen worden zoals altijd weer gebundeld en als geschenk aan alle op 26 april aanwezigen uitgereikt. Nadere informatie verkrijgbaar via jan@groenbroek.nl of nanevandermolen@ziggo.nl

Tags: , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + vijf =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten