Muziek streektaalzang

Gepubliceerd op 19 november 2015 | door Jan Glas

0

Streektaalzang.nl sinds 2009 al meer dan 2,5 miljoen bezoekers

Meer dan de helft van de streektaalartiesten komt uit Limburg

In 1996 kregen de eerste 100 Nederlandse dialectartiesten een plaats op de website ‘Streektaalmuziek in Nederland’ (www.streektaalzang.nl). In de loop der jaren volgden steeds meer artiesten. Het aantal nadert langzamerhand de 7000.

Ondertussen ontdekten steeds meer geïnteresseerden deze website. Op 1 januari 2009 werd een teller ingebouwd die het aantal raadplegingen registreerde. Op 14 november j.l. passeerde deze teller de 2.500.000. Dat betekent gemiddeld bijna 1000 hits per dag.
In dezelfde week werd een volgende mijlpaal bereikt: Het aantal Limburgse artiesten passeerde de 50%-grens. De verwachting is dat dit percentage de komende tijd alleen nog maar zal toenemen.

De website ‘Streektaalmuziek in Nederland’ vermeldt artiesten die actief zijn of waren vanaf het midden van de twintigste eeuw tot nu. De registratie betreft artiesten die in het openbaar streektaalzang ten gehore brengen. Een overzicht van het aantal artiesten per provincie wordt voortdurend bijgehouden op: http://www.streektaalzang.nl/strk/strkaaan.php en in grafische vorm op: http://www.streektaalzang.nl/serv/strgraan.php

Voor nadere informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:
Joop van den Bremen, telefoon 0118 470394Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 1 =

Terug naar boven ↑