Algemeen Groninger cursus

Gepubliceerd op 16 augustus 2016 | door Jan Glas

0

Start nieuwe cursussen Gronings

Dit najaar starten nieuwe cursussen Gronings. Dé kans om het Gronings goed onder de knie te krijgen, te leren spreken of schrijven. Of volg de korte introductiecursus.

Korte cursus Introductie op het Gronings

De inhoud van deze algemene cursus geeft cursisten een blik in de wereld van de streektaal. De cursus bestaat uit vier avonden. Per avond wordt er een aspect van de Grunneger toal belicht: het spreken en verstaan van het Gronings, een beschouwing van de Groninger literatuur, de spelling en grammatica van het Gronings en een avond over de mentaliteit van de Groningers in verband met hun streektaal. Elke les wordt verzorgd door een andere docent.

Duur: 4 lessen van twee uur op 20 en 27 september en 4 en 11 oktober.
Plaats: Groningen
Kosten: € 40,-

Cursus Gronings voor gevorderden

Deze cursus is een vervolg op de beginnerscursus en wordt gegeven door Hindry Schoonhoven. Het lesmateriaal wordt uitgebreid met twee lesboeken. Voorwaarde voor deelname is dat u de beginnerscursus heeft gevolgd en/of een goede kennis heeft van de Groninger spelling en grammatica en een redelijke kennis van de Groninger literatuur.

Tijdens deze cursus wordt ook gebruik gemaakt van het werkwoordenboek Hogelandster Waarkwoorden geschreven door Hindry Schoonhoven (docent Groninger taal) en Christopher Bergmann.

Duur: 10 lessen van twee uur te beginnen op 25 oktober.
Plaats: Groningen
Kosten: € 100,- exclusief het lesmateriaal

Cursus Grunnegs proaten voor gevorderden

Deze cursus is een vervolg op de beginnerscursus Grunnegs proaten en wordt gegeven door Coby Vermeeren-Thedinga. Het lesmateriaal bestaat o.a. uit het boek Zeg t mor.

Duur: 10 lessen van twee uur te beginnen op 1 november.
Plaats: Groningen
Kosten: € 100,- exclusief het lesmateriaal

Voor meer informatie over alle cursussen en de organisatie daarvan: Wil Werkman, tel.nr. 06-48682278, e-mailadres: cursusgronings@gmail.com

 

 

 

Tags:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten