Muziek roelof van der velde

Gepubliceerd op 23 februari 2017 | door Jan Glas

0

Roelof van der Velde

Roelof van der Velde is een Groningstalige liedjeszanger uit Winschoten. Zijn hele leven maakt hij al muziek maar in 2006 begon hij met het schrijven van zijn huidig repertoire. Nadat het aantal nummers gestaag begon te groeien groeide de noodzaak om een band te beginnen zodat hij deze nummers ook live kon uitvoeren.

Roelof begon in 2008 met de band VaNDOaGE waar hij een cd mee opnam. Deze is via iTunes, Google Play en Spotify te beluisteren. Inmiddels zijn ook de singles “N Poar sekonden” onder naam VaNDOaGE, “Vriendin” en “Vrumde” onder zijn eigen naam, verschenen.
De première van de band en Roelof zijn muzikaal avontuur vond in Friesland. bij omrop Fryslân, plaats. De band bestaat als zodanig niet meer maar de leden steunen Roelof bij zijn soloprojecten.

Roelof put voor zijn teksten vooral uit zijn dagelijks leven. Maatschappij, de liefde en de tragiek van het leven zijn dankbare onderwerpen. Omdat hij zo dicht mogelijk bij huis wil blijven, zowel qua gevoel als fysieke afstand, kiest hij voor de Groningse taal.

Hij is vooral in de jaren 80 door de Britse popmuziek beïnvloed. Het is tegenwoordig wat kleiner wat hij doet, met alleen een akoestische gitaar en soms nog met band. De muziekstijlen van Roelof zijn breed. Naast het zingen en schrijven van eigen werk zingt hij ook bij het Christelijk Mannenkoor Albatros in Nieuwe Pekela waar vooral de Russisch liturgische muziek zijn favoriet is.

roelofvandervelde.nl

Tags:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 13 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten