Privacy

Wie zijn we

Webloug.nl is een website van:

Centrum Groninger Taal & Cultuur
Postbus 30040
9700 RM Groningen
e-mail: webloug@gmail.com

Ons website-adres is: https://www.webloug.nl.

Welke persoonsgegevens we verzamelen en waarom we dat doen

Geregistreerde gebruikers

Als u een geregistreerde gebruiker bent van Webloug.nl, slaan wij uw gegevens op om u de mogelijkheid te bieden artikelen te plaatsen op de website.

Media

Als u een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site uploadt, moet u voorkomen dat u afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS-locatiegegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Aanmelding gedicht van de week

Meldt u zich aan voor het gedicht van de week, dan worden uw naam en e-mailadres opgeslagen om u één keer per week het gedicht van de week te kunnen sturen.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent string ten behoeve van de opsporing van spam.

Cookies

Wanneer u een reactie achterlaat op Webloug.nl, kunt u aangeven of uw naam, e-mailadres en website-adres in een cookie mogen worden opgeslagen. Een cookie is een klein bestandje dat met het laden van de pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door de webbrowser op de harde schijf van uw computer, tablet of smartphone wordt opgeslagen. Dit opslaan in een cookie doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen wanneer u een andere reactie plaatst. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Op de site zijn enkele knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen via Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+. Deze knoppen zijn stukjes code van de sociale media zelf en maken zodoende gebruik van een cookie. Dit cookie onthoudt dat u ingelogd bent, zodat u niet elke keer op bijvoorbeeld Facebook hoeft in te loggen zodra u iets wilt delen. Om te zien wat de sociale media met de persoonsgegevens doen die zij met deze code binnenkrijgen, kunt u de privacyverklaringen van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ raadplegen.

Als u een geregistreerde gebruiker bent en inlogt op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of uw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra u de browser sluit.

Zodra u inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met uw logininformatie en schermweergaveopties. Logincookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergaveopties 1 jaar. Als u bij het inloggen ‘Onthoud mij’ selecteert, wordt uw login 2 weken bewaard. Zodra u uitlogt van uw account, worden logincookies verwijderd.

Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert, wordt een aanvullend cookie door uw browser opgeslagen. Dit cookie bevat geen persoonsgegevens en heeft enkel het post-ID van het artikel dat u hebt bewerkt in zich. Het cookie is na een dag verlopen.

Google Analytics plaatst een cookie om uw sitegebruik te kunnen registreren. Meer informatie vindt u onder de kop ‘Analytics’.

Wilt u niet dat er cookies op uw computer worden geplaatst? Dan kunt u cookies eenvoudig uitzetten via de webbrowser. Hoe u dit doet, kunt u vinden op de website van de Consumentenbond.

IP-adres

Wij slaan uw IP-adres op om onze website te kunnen beveiligen tegen geautomatiseerde aanvallen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze website kunnen ingesloten (embedded) inhoud van andere websites tonen, bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen en berichten. Ingesloten inhoud van een andere website gedraagt zich exact hetzelfde als wanneer u deze andere website bezoekt.

De website waar de ingesloten inhoud vandaan komt, kan gegevens over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en uw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om uw sitebezoek te registreren. Om uw privacy te beschermen hebben wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google Analytics afgesloten, wordt het laatste octet van uw IP-adres gemaskeerd en hebben wij ‘gegevens delen’ uitgezet in Google Analytics. Bovendien maken wij geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met Google Analytics.

Voor aanvullende informatie, zie het privacybeleid van Google en het specifieke privacybeleid van Google Analytics.

Wilt u niet dat uw klikgedrag door Google wordt bijgehouden? Dan kunt u via de website van Google een browser-plug-in downloaden die dit voorkomt. Deze privacy-instelling geldt dan voor alle websites die u bezoekt.

Met wie we persoonsgegevens delen

Wij delen uw persoonsgegevens niet met andere partijen.

Hoelang we persoonsgegevens bewaren

De persoonsgegevens die u bij aanmelding voor het gedicht van de week hebt verstrekt, worden bewaard totdat u aangeeft het gedicht van de week niet langer te willen ontvangen. Een verzoek hiertoe kan per e-mail worden gericht aan . Zie voor meer informatie hierna onder ‘Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen’.

Wanneer u een reactie achterlaat, worden die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Wij bewaren de IP-adressen voor de beveiliging van de site maximaal 2 jaar.

De bewaartermijn van de gegevens die via Google Analytics worden verzameld, is 26 maanden.

Voor geregistreerde gebruikers van de website bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of laten verwijderen. De gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden. Websitebeheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Uitgeverij kleine Uil en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u hebben in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar webloug@gmail.com.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onder aan het paspoort), paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Wij willen u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Contactinformatie voor privacyspecifieke zaken

Neem voor het inzien, corrigeren en verwijderen van persoonsgegevens en voor alle andere privacygerelateerde zaken contact op met via info@webloug.nl.

Aanvullende informatie

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

De verbinding met deze site verloopt altijd via een beveiligde SSL-verbinding. Ook beheer en back-ups worden altijd via een beveiligde verbinding uitgevoerd.

Wij nemen de bescherming van uw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@webloug.nl.

Welke datalekprocedures we hebben geïmplementeerd

Wij registreren alle datalekken in ons kwaliteitssysteem. Omvangrijke datalekken worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Van welke derde partijen wij persoonsgegevens ontvangen

Wij ontvangen geen persoonsgegevens van derde partijen.

Geautomatiseerde besluitvorming

Wij nemen niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen zonder dat daar een mens tussen zit.

 


Reacties zijn gesloten

Terug naar boven ↑