Literatuur Oader

Gepubliceerd op 12 december 2016 | door Jan Glas

10

‘Oader’ nieuw online Groningstalig Literair tijdschrift

Maandag 12 december gaat Oader online. Met Oader is er weer een nieuw Groningstalig literair tijdschrift, een online podium voor nieuwe Grunneger literatuur. Nadat Tiedschrift Krödde vorig jaar december haar laatste nummer uitbracht zijn er plannen ontwikkeld voor een nieuw tijdschrift. Aardig is te vermelden dat Oader mede mogelijk gemaakt is met het geld dat nog in kas was bij Krödde. Zo krijgt het nieuwe podium een zetje in de rug van het oude.

Ga naar www.oader.nl en lees de eerste vier bijdragen: gedichten van Henk Puister en Eldert Ameling en verhalen van Bé Kuipers en Reinder Willem Hiemstra.

De bedoeling is dat er iedere week nieuwe teksten geplaatst zullen worden. Oader wordt, doordat het gratis en voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is, gezien als een logische stap in de ontwikkeling en verspreiding van proza en poëzie van een goed niveau in de streektaal. De redactie van Oader bestaat uit: hoofdredacteur Tonko Ufkes, redacteur Hindry Schoonhoven en Jan Glas die redacteur en webmaster is.

Lees Oader-nieuws en aankondigingen op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/tiedschriftoader/ en meld je via de thuuspagina van Oader aan voor de nieuwsbrief.

Stuur je Grunneger teksten naar de redactie: tiedschriftoader@gmail.com

Lees ondertaand artikel over Oader in het Dagblad van het Noorden, met dank aan Louis van Kelckhoven.

Tags:10 Responses to ‘Oader’ nieuw online Groningstalig Literair tijdschrift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + vijf =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten