Literatuur Oader

Gepubliceerd op 21 april 2017 | door Jan Glas

0

Nij verhoal ‘Delen’ van Tonko Ufkes op Oader

Op Oader is n nij verhoal publiceerd van Tonko Ufkes, ‘Delen’.

‘Zaacht wor k ien e zied prikt. Geliek hol k mien haand noar achtern en der wordt n briefke ienlijt. Onder t toavelblad vol k het pepierke open en lees: “ik heb wat om te delen.” Roelof noast me het t bliekboar ok lezen en fluustert ien mien oor: ‘Klarie, t komt van Klarie!’
Meteen froemel ik t briefke ien e buus en argens goa k deur met mien sommen, mor t liefst har ik omkieken wild noar Klaries baank om dat briefke. En dan noatied Roelof aansteuten en zeggen van ‘Nijsgierege oap, zit niet zo te loeren.’ Ik doe het niet – kiek niet noar Klarie, zeg gien woord tegen Roelof – want ik wiet aans niks as n hiel nust sommen moaken, dat t gaauw kwart over drie is. Lees verder…

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 14 =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten