Algemeen Zigterman

Gepubliceerd op 30 april 2018 | door Jan Glas

0

Nieuwe driedelige komische theaterspektakel ‘Hotel Zigterman’

Proloog 1: De Veldhuizens beleeft première op 10 mei
De Veldhuizens is de eerste proloog in het driedelige komische theaterspektakel Hotel Zigterman. Albert Secuur en Jan Veldman, regisseur en schrijver van o.a. de Menaldavetes, blijken ook bij de kluchtige voorstellingenreeks Hotel Zigterman een topduo te vormen. De eerste proloog: De Veldhuizens gaat op donderdag 10 mei 2018 in première bij Hotel Faber in Hoogezand. Kaarten zijn te krijgen via het Kielzog theater en via de website www.hotelzigterman.nl.

zigterman

Het komische theaterspektakel Hotel Zigterman wordt voorafgegaan door twee prologen waarin het publiek de families leert kennen die in het spektakelstuk samenkomen voor een bruiloft in Hotel Zigterman. De voorstellingen zijn ieder afzonderlijk te beleven, maar het is natuurlijk het leukst om ze allemaal te zien.

De voertaal is Nederlands, maar het draait om diep-Groningse gezinnen. Zodoende zal er wel met een stevig accent worden gepraat.

De Veldhuizens
De eerste familie waarbij het publiek over de vloer komt is de familie Veldhuizen uit Slochteren, met de temporeel uitgeschakelde werkwillige Jackson (Theo de Groot) als vader en ex-zangeres van het Nederlandstalig levenslied Patricia (Marieke Klooster) als moeder, die liefdevol kibbelend door het leven gaan en daarbij nauwelijks oog hebben voor hun dochter Graceland (Elvira Bolhuis).

Die dochter heeft echter wel wat belangrijks te vertellen: ze denkt dat ze zwanger is geraakt tijdens een uit de hand gelopen studiesessie met haar klasgenoot Tobias Kregel. Het is een opmaat naar de tweede proloog, over de familie Kregel uit Menterwolde en naar de onvermijdelijke bruiloft die naar aanleiding van Gracelands mededeling zal plaatsvinden in het beruchte Hotel Zigterman.

De speellijst
De eerste proloog speelt vanaf 10 mei 2018 zes keer op verschillende locaties in de kersverse gemeente Midden-Groningen.

Donderdag 10 mei om 20.00 in Hotel Faber, Hoogezand
Vrijdag 11 mei om 20.00 in ’t Hof van Scharmer, Scharmer
Zaterdag 12 mei om 20.00 in het dorpshuis in Meeden

Donderdag 17 mei om 20.00 in MFC de Noordsuythoeve, Noordbroek
Vrijdag 18 mei om 20.00 in dorpshuis Tonegido, Hellum
Zaterdag 19 mei om 20.00 in dorpshuis Nooitgedacht, Tripscompagnie

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.hotelzigterman.nl. Kaarten voor de voorstelling zijn ook te koop bij het Kielzog. Aldaar kunt u kaarten telefonisch reserveren (0598 373 777) of bestellen aan de kassa.

En dan de rest…
Vanaf donderdag 31 mei kan men terecht bij De Kregels. Tobias Kregel en zijn vaders Victor en Hugo vormen het onderwerp in de tweede proloog. En daarna is het publiek vanaf 28 juni welkom op het bruiloftsfeest dat gevierd wordt in Hotel Zigterman, een (fictief) hotel aan het meer in het Adriaan Tripbos. Het spektakel wordt op die locatie gespeeld in de openlucht.

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − drie =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten