Muziek troebadoers

Gepubliceerd op 1 oktober 2015 | door Jan Glas

0

Nieuwe cd en theatertour Troebadoers

De cd ‘Veenhoes sessies’ van de Troebadoers, t.w. Jan Henk de Groot, Edwin Jongedijk en Alex Vissering, is klaar!

In 2014 was daar ineens die regionale hit ‘Riekdom’. Een losse single van het Grunneger Americana trio Alex Vissering, Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk. Nu is er een compleet album met de toepasselijke titel VEENHOES SESSIES. De opnames vonden afgelopen zomer plaats in vakantieboerderijtje ‘t Veenhoes in Vriescheloo.

Zulfkweekte tomoaten

Natuurlijk staat ‘Riekdom’ op het album, maar ook solohits als Jongedijks ‘As k de kaans zol kriegen’ en De Groots ‘Mamme van Michel’ kregen een nieuw Troebadoers jasje. Alex Vissering maakte met ‘Zulfkweekte tomoaten’ een fraaie Grunneger vertaling van Guy Clarks ‘Homegrown tomatoes’. Eén van de hoogtepunten is ‘In de nacht’, ook de eerste single van het album. Als clip hieronder te zien (Youtube.com).

De Cd is net op tijd klaar voor de theatertour ‘Nachtkrabers’ die 10 oktober start in Theater De Molenberg in Delfzijl. Alle data van de tour zijn hieronder te vinden.

Troebadoers eind 2015 weer in theaters… ‘Nachtkrabers’

Grunneger Troebadoers Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot bundelden hun verhalen en liedjes in een concert waarbij het publiek vooral op visite was. Het Gronings dialect en de liefde voor Americana bracht hen samen en zo stonden ze het afgelopen seizoen voor het eerst als ‘Troebadoers’ in het theater met niet meer dan een paar akoestische gitaren, mondharmonica en mandoline. Eigen nummers in het Gronings over de liefde, de streek en vooral uit het leven werden afgewisseld met liedjes van hun Amerikaanse helden (o.a. Willie Nelson, The Band en JJ Cale). Een uniek optreden wat een succes werd…

Kijk HIER voor data theatertour.

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 18 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten