Algemeen

Gepubliceerd op 16 november 2016 | door Jan Glas

0

Marcel Hensema wint K. Ter Laanprijs voor ‘Mijn Ede’

Acteur Marcel Hensema heeft de K. ter Laanprijs gewonnen voor de voorstellingen ‘Mijn Ede’ (2013) en ‘Mijn Tweede’ (2015).
In ‘Mijn Ede’ verbindt Hensema herinneringen uit zijn jeugd in Hoogezand met de muziek van Ede Staal, die in 1985 zelf de K. ter laanprijs ontving. In ‘Mijn Tweede’ brengt Hensema een bonte stoet aan kleurrijke personages die hij in de Groninger Ommelanden ontmoette tot leven. Beide voorstellingen werden geproduceerd door het Noord Nederlands Toneel.

De prijs is vernoemd naar de Groninger onderwijzer, politicus en schrijver Kornelis ter Laan (1871-1963) en wordt tweejaarlijks toegekend aan personen of instellingen die zich verdienstelijk maken op het gebied van de Groninger streektaal en cultuur. In 2013 kreeg Hans van der Lijke de prijs.

RTV Noord heeft een opname gemaakt van de voorstelling ‘Mijn Ede’. Deze is HIER te bekijken.

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − vijf =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten