Lentis schrijft voor vijfde keer de Jan Boer Poëzieprijs uit

jan boer poezieprijs, lentisLentis gaat in 2015 voor de vijfde maal de Jan Boer Poëzieprijs uitreiken. De Jan Boer Poëzieprijs is uitgeschreven door Lentis om aandacht te vragen voor het vaak uitzonderlijke creatieve talent dat cliënten van de ggz hebben. Lentis roept cliënten en ex-cliënten van de geestelijke gezondheidszorg in Noord- Nederland en daarbuiten op om te reageren.

De winnaar van de Jan Boer Poëzieprijs ontvangt een beeldje en een geldbedrag van € 2500. Er wordt een dichtbundel uitgegeven met een selectie van de ingezonden gedichten. Het winnende gedicht wordt opgenomen in de Poëzieroute op het terrein van Lentis in Zuidlaren.

Thema ‘Schoamt joe nait veur t aigen wezen’

Ieder inzender kan maximaal twee -niet eerder gepubliceerde of bekroonde- gedichten inzenden met een originele en poëtische benadering in het Nederlands of Gronings met als thema ‘Schoamt jou nait veur t aigen wezen’. Deze oproep deed de dichter Jan Boer in één van zijn dierbaarste gedichten aan de Groninger bevolking. Hij doelde op het trouw blijven aan de eigen taal en zich daarvoor niet te schamen.

Trouw blijven aan jezelf

Je kunt je schamen als je door de normerende ogen van ‘de ander’ naar jezelf kijkt en ziet dat je niet voldoet aan hun waarden en normen. Aan wat er van je wordt verwacht. Het kunnen de ogen van je ouders zijn, je partner, je kinderen, je buren, de samenleving. Maar is die schaamte terecht? Je aanpassen aan de normen van ‘de ander’ is vaak nodig om met elkaar te kunnen samenleven. Maar wat als het niet strookt met wie je bent of wilt zijn? Of als je niet anders kunt? Raak je jezelf dan op den duur niet kwijt? Welke prijs betaal je voor aanpassing en welke voor het trouw blijven aan jezelf? Wat win je, wat verlies je?

Inzenden

De inzendingen moeten uiterlijk 30 juni 2015 in het bezit zijn van Lentis. In het reglement staan de voorwaarden voor deelname. Lees dit eerst goed door.

Inzendingen kunnen per post of per mail worden gestuurd:

Jan Boer Poëzieprijs Lentis
Antwoordnummer 460
9470 WG Zuidlaren

mail janboerprijs@lentis.nl

Lees meer over de prijs op de site van LentisGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + acht =

Terug naar boven ↑