Muziek grunneger laidjesfestival, irene wilkens, sikkom kult

Gepubliceerd op 24 februari 2016 | door Jan Glas

0

Irene Wilkens & Sikkom kult winnaar Grunneger Laidjesfestival 2016

Op zaterdag 13 februari werd het Grunneger laidjesfestival nieuw leven ingeblazen. Tien deelnemers in uiteenlopende samenstelling brachten hun liedjes ten gehore in het der Aa-Theater in Groningen. Na een gezellige en diverse avond met Grunneger muziek werden Irene Wilkens & Sikkom Kult door de jury uitgeroepen tot winnaar.

De jury bestaande uit niemand minder dan Alina Kiers, Fransien Kuiper en nachtburgemeester van Groningen John Garrit, kwamen tot dit unanieme oordeel. De tweede en derde prijs werden gewonnen door, Zomaor en Otto Teppema. Irene en haar band winnen hiermee een CD opname bij studio MON en natuurlijk eeuwige roem. De winnende nummers “Leste Traain” en “De wind poest haard” zullen in mei als single worden uitgebracht. Wie niet zolang kan wachten kan de nummers horen tijdens het theateroptreden op 20 maart aanstaande in theater van Beresteyn in Veendam.

grunneger laidjesfestival

Het Grunner laidjesfestival is een initiatief van Grunneger Sproak in samen werking met Stichting Grunneger toal. Stichting Grunneger Sproak heeft  zich sinds 1910 tot doel gesteld de Groningse taal en cultuur in stand te houden en te bevorderen. Met dit liedjesfestival wil Grunneger Sproak zowel aankomend als gevorderd talent een podium bieden voor het lied gebracht in het Gronings dialect.

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + 8 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten