Algemeen Hotel Zigterman

Gepubliceerd op 29 mei 2018 | door Jan Glas

0

Hotel Zigterman Proloog 2: Op bezoek bij De Kregels vanaf 31 mei

Begin mei kon het publiek kennis maken met De Veldhuizens, en vanaf 31 mei kan men op bezoek bij De Kregels. Het is de tweede proloog van het driedelige komische theaterspektakel Hotel Zigterman. Albert Secuur neemt de regie voor zijn rekening, de scripts werden geschreven door Jan Veldman (beiden bekend van o.a. Menaldavetes). De tweede proloog: De Kregels, gaat op 31 mei in première. Kaarten zijn te koop via www.hotelzigterman.nl en via het Kielzog. Het is niet noodzakelijk om de eerste proloog gezien te hebben om van deze voorstelling te kunnen genieten.

Het komische theaterspektakel Hotel Zigterman wordt voorafgegaan door twee prologen waarin het publiek de families leert kennen die in het spektakelstuk samenkomen voor een bruiloft in Hotel Zigterman. De voorstellingen zijn ieder afzonderlijk te beleven, maar het is natuurlijk het leukst om ze allemaal te zien.

Onder de poster vervolgtekst.

De Kregels
Vanaf 31 mei kan het publiek kennis maken met de familie Kregel uit Menterwolde. Daar leeft het echtpaar Victor en Hugo Kregel (Nico van der Wijk en Bas de Bruijn) op stand met hun enige zoon, Tobias Kregel (Bas van der Heide). Het huishouden wordt aangevuld door hun trouwe butler Jansma. Hugo Kregel bevindt zich, dankzij een klap op zijn kop in een ver verleden, in het beginstadium van de ziekte alzheimer. Gelukkig heeft het stel goede contacten bij het UMCG, waardoor Hugo een experimentele behandeling kon ondergaan. Waar overigens ook weer de nodige nadelen aan kleven.

Hun zoon Tobias worstelt ondertussen met zijn eigen problemen: hij heeft – naar het schijnt – zijn klasgenote Graceland Veldhuizen bezwangerd, en dat gegeven doet hem afvragen wij zijn eigen biologische moeder eigenlijk is. Ondertussen nadert zijn huwelijk met Graceland met rasse schreden, en dat bezorgt hem ook de nodige zenuwen. De tweede proloog is een opmaat naar het slotspektakel, het huwelijksfeest van Tobias en Graceland in Hotel Zigterman.

Tijdens de prologen speelt na afloop een randprogramma door lokale artiesten. Kijk op de website voor meer informatie.

De speellijst
De tweede proloog van Hotel Zigterman speelt vanaf 31 mei 2018 zes keer op verschillende locaties in de kersverse gemeente Midden-Groningen.

Donderdag 31 mei om 20.00 in Hotel Faber, Hoogezand
Vrijdag 1 juni om 20.00 in dorpshuis Tonegido, Hellum
Zaterdag 2 juni om 20.00 in het dorpshuis in Meeden

Donderdag 7 juni om 20.00 in ’t Hof van Scharmer
Vrijdag 8 juni om 20.00 in MFC Noordsuythoeve, Noordbroek
Zaterdag 9 juni om 20.00 in dorpshuis Nooitgedacht, Tripscompagnie

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.hotelzigterman.nl. Kaarten voor de voorstelling zijn ook te koop bij het Kielzog. Aldaar kunt u kaarten telefonisch reserveren (0598 373 777) of bestellen aan de kassa.

En dan het grote feest…
Vanaf donderdag 28 juni is het publiek welkom op het bruiloftsfeest van Tobias en Graceland dat gevierd wordt in Hotel Zigterman, een (fictief) hotel aan het meer in het Adriaan Tripbos. Het spektakel wordt op die locatie gespeeld in de openlucht.

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × twee =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten