Muziek hoes en heerd

Gepubliceerd op 13 december 2016 | door Jan Glas

0

‘Hoes en Heerd’ 16 & 17 december in Der Aa-Theater. Stad

Hoes en Heerd: Grunnegs Global muziektheoater

De oer-Groningse voorstelling Hoes en Heerd van Stichting Peerd beleefde haar eerste voorstellingen tijdens meerdere festivals in 2016: het Op Roakeldais festival, Het festival der Aa en het Noorderzon festival. De voorstelling werd daar bijzonder goed ontvangen, reden voor bedenker en maker Theo de Groot om met Hoes en Heerd in reprise te gaan .

Hoes en Heerd is een voorstelling over de ‘uit de klei getrokken Groninger’ en de ‘migrerende Migrant’. Tolerantie en wantrouwen, hoop en angst, weggaan en blijven, passeren op een on-Groningse manier de revue. Hoes en Heerd: over het komen en gaan der dingen.

‘Ik zeg Moi en Salaam
dat kin toch nait verkeerd wezen
hold ogen en oren open
heb niks te vrezen…’

De Groningstalige voorstelling wordt gespeeld door de Groningstalige zangeres Marlene Bakker die met deze voorstelling verrassend als actrice debuteert en door acteur Roger Goudsmit die in 2016 de ‘Julius Leeft Award’ (voorheen Cosmic Award) heeft mogen ontvangen voor zijn bijdrage aan het multicultureel theater in Nederland. De muzikanten komen uit verschillende landen. Sommigen leven hier hun hele leven al, sommigen zijn hier al een poos, sommigen zijn hier nog maar net… Hoes en Heerd is oer-Gronings. De muziek totaal niet…

De voorstelling is in Der Aa-theater (Groningen) te zien op vrijdag 16 december en zaterdag 17 december, aanvang 20.30 uur. In 2017 komt er een tournee door de provincie. Kaarten online via stichtingpeerd.nl.

Scenario en regie: Theo de Groot
Composities: Remko Wind
Muziekontwerp: Theo de Groot, Remko Wind
Spel: Marlene Bakker en Roger Goudsmit
Muzikanten: Conny Essbach (klarinet, accordeon), Jaber Fayad (Oud), Junior Martir (drums en percussie), Henry Sopacua (bas), Jenifer Yánez Villahermosa (piano, saxofoon)
Produktieleiding: Hanneke Moed
Publiciteit: Marija Katic

Tags:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf − twee =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten