Algemeen nedersaksisch vocaal ensemble

Gepubliceerd op 2 september 2016 | door Jan Glas

0

Het Nedersaksisch Vocaal Ensemble gaat Europa in

Op woensdag 28 september a.s. vindt er in Brussel in het Europarlement een conferentie plaats over het gebruik van het Nedersaksisch in Europa.

Op initiatief van Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik uit het Twentse Hengevelde ( oud CDA- kamerlid) en haar collega Jens Gieseke uit Sögel in het Emsland, zullen vele prominente sprekers hun licht laten schijnen over de kracht van het spreken in je moerstaal, maar ook over de bedreigingen waaraan het Nedersaksisch blootstaat.

Het NsVE is zeer vereerd dat ze werd uitgenodigd om deze conferentie muzikaal te omlijsten met een keuze uit haar ruime Nedersaksische repertoire. Mede omdat het koor dit jaar 10 jaar bestaat, beschouwen de leden dit optreden als de spreekwoordelijke kers op de taart en als erkenning van en waardering voor hun keuze om te zingen in de taal die je het meest nabij ligt.
Er wordt door de 22 leden van het koor, die allemaal meegaan, inmiddels ijverig gerepeteerd om in Brussel het optreden van het jaar tot een succes te maken.

Website Nedersaksisch Vocaal Ensemble.

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vier =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten