Muziek Harry Niehof

Gepubliceerd op 8 september 2017 | door Jan Glas

0

Harry Niehof presenteert… in Schathuys Verhildersum

Harry Niehof presenteert… in Schathuys Verhildersum

Harry Niehof, Groningse singer/songwriter, treedt dit najaar drie keer op in Schathuys Verhildersum. Op zondagmiddagen, elke keer met een andere speciale gast. Harry bespeelt zijn gitaren en zingt in het Gronings over het land, de liefde en het leven in onzekere tijden. Samen met zijn gasten brengt hij een programma van liedjes en verhalen die elkaar aanvullen en versterken.

Zondag 10 september, Beno Hofman, stadshistoricus
Zondag 8 oktober, Inki de Jonge, zingende reporter
Zondag 12 november, Theo de Groot, theatermaker/acteur

Aanvang: 15.00 uur. Entree: € 10.00.

Na afloop van het optreden is er gelegenheid om aan te schuiven voor een Gronings menu van topkok Wicher Werk.

Opgave voor optreden en/of menu:
info@korensantverhildersum.nl 0595-571599
www.korensantverhildersum.nl>

Zondag 10 september, Beno Hofman, stadshistoricus

Beno Hofman kan het niet laten de Groninger geschiedenis uit te dragen, middels voordrachten, film, radio, boeken en theater. Hij heeft in de loop van de jaren van zijn hobby zijn werk gemaakt en werd zo de officieuze ‘stadshistoricus’ en ‘huishistoricus’ van de lokale en regionale omroepen. Op 10 september komt Beno Hofman in de persoon van de laatste jonkheer Tjarda van Starkenborgh Stachouwer kijken hoe zijn oude familieborg Verhildersum erbij staat…

Zondag 8 oktober, Inki de Jonge, zingende reporter

Inki de Jonge schrijft in het Dagblad van het Noorden het liefst over gewone mensen in rare en slordige situaties. Zingt het liefst van die hele droevige liedjes over slechte mannen, onoverzichtelijke liefdes en het geïmproviseerde leven der rock&roll-artiesten. En brengt als het meezit swingende pianist Jaap Stegeman mee, die trouwens een goede man is. In het Schathuys leest zij voor uit eigen rare verhalen die echt zijn gebeurd en zingt, solo of met Harry, er iets toepasselijks bij.

Zondag 12 november, Theo de Groot, theatermaker, acteur en artistiek leider bij Stichting Peerd

Theo de Groot schrijft succesvolle voorstellingen als Timbertown Follies en Hoes en Heerd. Het gaat hierbij vaak om de verhoudingen tussen Groningen en de rest van de wereld. Op de Dag van de Groninger taal 2017 speelde hij een monoloog waarbij het gebouw van de Archieven stond te schudden op zijn grondvesten van de lachsalvo’s. Hij heeft het veel geprezen theaterprogramma ‘Café op Driefklaai’ van Harry geregisseerd. Op deze zondagmiddag zal hij ons verrassen.

Harry Niehof verhaalde in het theaterprogramma/cd Café op driefklaai over het leven op het Hogeland, het gebied van de aardbevingen, het gebied waar de dorpelingen nog pal voor elkaar staan. RTV Noord uitte zijn waardering hiervoor door hem de Grunny Award 2017 toe te kennen.

Moors Magazine: ‘Harry Niehof is een meer dan voortreffelijke gitarist, een geweldige liedjesschrijver en een sublieme zanger, die met zijn licht hese stemgeluid zijn liedjes net dat beetje extra geeft.’

Tags: , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 20 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten