Literatuur Tonko Ufkes, n tuut op beide schelpen

Gepubliceerd op 24 februari 2015 | door Jan Glas

0

Fotoverslag prizzentoatsie bundel Tonko Ufkes

Vrijdag 13 feberwoarie is de verhoalenbundel ’n Tuut op beide schelpen’, van Tonko Ufkes prizzenteerd ien t Huis van de Groninger Cultuur ien Stad. Eerste eksemploar wer oetlangd aan mede-Westerketierder Melle Hijlkema. De bundel mit zestien verhoalen is oetgeven deur Het Drentse Boek. Fotoverslag deur Henk Scholte is HIER te vienden.

‘In n Tuut op beide schelpen staot de mooiste verhalen van schriever Tonko Ufkes (1958); zestien verhalen in ’t Westerkwartiers. Mooie verhalen, soms over liefde, soms over dood. Het bint verhalen die oe vastpakt tot an ’t vaak onverwachte ende.
Het Westerkwartiers is de taol die in een klein gebied epraot wordt, de grensstreek van Drenthe, Grunnen en Frieslaand. ‘t Heurt bij het Nedersaksisch – net as ‘t Drents, Grunnings en Stellingwarfs – en is daorom veur veul mensen makkelijk te verstaon en te lezen. Vanzelf hef ok ‘t Westerkwartiers eigen regels: zo wordt bijveurbeeld de ‘ao’ klaank van de Drentse standaordspelling hier op zien Grunnings eschreven as ‘oa’.

Bouk is HIER te bestellen.

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − veertien =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten