Algemeen Dag van de Groninger Geschiedenis

Gepubliceerd op 18 november 2016 | door Jan Glas

0

Fotoverslag Dag van de Groninger Geschiedenis 2016

De 30ste editie van de Dag van de Groninger Geschiedenis was weer een groot succes. Enkele duizenden bezoekers hebben genoten van een veelzijdig programma. Eén van de hoogtepunten was de uitreiking van de scriptieprijs. Bekijk HIER het fotoverslag van de dag.

Op het programma van het gratis festival stonden onder meer 23 lezingen, 14 muziekoptredens en voorstellingen, 10 rondleidingen en stadwandelingen en 10 historische vaar- en voertuigen. De informatiemarkt brak dit jaar alle records met maar liefst 59 stands van historische verenigingen en musea.

Tijdens deze Dag van de Groninger Geschiedenis werd voor het eerst de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis uitgereikt. De juryprijs en de publieksprijs zijn beide gewonnen door Björn Quanjer, voor zijn scriptie ‘De fiets in Groningen: Een studie naar het fietsgebruik, de beeldvorming en de politieke besluitvorming rondom de fiets in Groningen 1885-1935.’

De Dag van de Groninger Geschiedenis werd georganiseerd door RHC Groninger Archieven, het Huis van de Groninger Cultuur, het Gronings Audiovisueel Archief, Cultuurhistorische vereniging Stad en Lande, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Groninger Museum, Groninger Forum Bibliotheek en GHD Ubbo Emmius.

Tags:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + vijftien =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten