Algemeen

Gepubliceerd op 15 maart 2017 | door Jan Glas

0

Floor Tiggelaar van CBS de Noordkaap wint Veurleescup 2017


Floor Tiggelaar

In het Der Aa-theater werd 15 maart de 22e Veurleescup gehouden. 22 jeugdige voorlezers beklommen die middag het podium. De kinderen waren afkomstig van zeven scholen: CBS De Noordkaap op Meij, GBS De Poort in Ten Boer, Abt Emoschoul uit Westeremmen, O.B.S. De Zandplaat op ’t Zandt, Michaelsschool in Stad, GBS De Horizon in Beem, Regenboog in Beem.


Miriam Brouwer


Lydia Scholte

Kijk HIER voor veel meer foto’s van de Veurleescup.

Alle drie te winnen prijzen gingen naar leerlingen van de CBS De Noordkaap op Meij (Uithuizermeeden). De eerste prijs ging naar Floor Tiggelaar, Miriam Brouwer won de tweede prijs en de derde prijs was voor Lydia Scholte. Naast een mooie bokaal kregen de winnaars boeken Stichting Grunneger Bouk en een rugtas met inhoud van het Huis van de Groninger Cultuur.

De winnaar van de eerste prijs won tevens een rondvaart voor vijf personen in de rondvaartboot van Kool. De winnaar van de Veurleescup zal bij de volgende Veurleescup in de jury plaatsnemen. Dit jaar zat de winnaar van vorig jaar Jan van Baren in de jury, naast Grunneger köster en mede-organisator van het Hogelandster Dictee Coby Vermeeren en de beide mannen van het rapduo ‘Wat aans’, Rik Baptist en Teun Heuvel.

Ook dit jaar werd iedereen getracteerd op een ijsje van ‘IJssievoormijnmeissie’. Ook de ijscoman, van oorsprong een Amsterdammer, las voor in het Gronings.

De middag werd gepresenteerd door schrijver/publicist Fré Schreiber.

De Groninger Veurleescup is ook in 2017 mogelijk gemaakt door: Der Aa-Theater, Huis van de Groninger Cultuur, Rondvaartbedrijf Kool, IJssievoormijnmeissie, cameraman Tjerk Bekius, bestuur en medewerkers van Kostverloren, juryleden en leerkrachten van de deelnemende scholen met extra vermelding voor Henk Stroetinga, de enthousiaste conciërge van de Michaëlsschool die samen met Wim Bastiaans (docent Gronings) op verzoek van de leerlingen extra lessen Grunneger toal gaven.

Tags: ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =

Terug naar boven ↑