Muziek Grunneger Week

Gepubliceerd op 13 september 2017 | door Jan Glas

0

Erwin de Vries, Boetenbaintjes, Stroatklinkers en jong talent Merel Bakker op Grunneger Week Uithuizen

Tijdens de Grunneger Week treden op vrijdagavond 15 september in Hotel het Gemeentehuis in Uithuizen (aanvang 20.00 uur) de volgende Grunneger Artiesten voor u op.

Ons lokaal talent Merel Bakker bijt het spits af deze avond. Merel (14 jaar, Uithuizen) won begin juli de derde prijs in de categorie Muziek van de landelijke finale van Kunstbende in Amsterdam.

Erwin de Vries heeft eigenlijk geen nadere uitleg nodig. ‘De Polder’ met zijn toenmalige band DeHeleboel wordt door velen als één van zijn mooiste nummers gezien. Maar ook ‘Maffiosa’ is een nummer dat door velen uit volle borst wordt meegezongen (Blief mit dien poten van mien poedie, aanders kom ik wel even bie die, mit mien Pa en mit mien Oompie). Kortom, wat is een Grunneger Oavend zonder deze artiest.

Zeer bijzonder voor deze avond is de reünie van de Boetenbaintjes met Alje van Bolhuis, Coen van  der Molen en Jannie Schaaphok. Deze Winsumer groep is begonnen in 1988 en hield het na 22 jaar voor gezien. Sindsdien is Alje (jong van Bolhoes) Bolhuis solo verder gegaan. Een van de bekendste nummers van de Boetenbaintjes is “Meziek deur dörp”. De organisatie is zeer blij dat ze voor deze avond weer in de oude samenstelling optreden.

Een podium vol met een vijftal rasmuzikanten, een groot aantal instrumenten (gitaar, banjo, dobro, basgitaar, contrabas, mandoline, viool, accordeon, mondharmonica, ukelele, percussie) en veel humor. Met deze omschrijving doe je ze zeker niet tekort. Ze timmeren al ruim 25 jaar aan de weg en zijn graag geziene gasten op folk-, americana- en bluegrassfestivals. All over the world, maar overal voornamelijk in het Gronings. Eigen songs (‘Ien Haarkstee stait gain kroug’) maar ze hebben zich ook gewaagd aan een CD met nummers van Ede Staal. Maar wel geheel in hun eigen stijl hebben ze daar Groninger juweeltjes van gemaakt. Er valt nog veel meer over de Stroatklinkers te vertellen, maar beter is om deze avond naar hotel het Gemeentehuis in Uithuizen te komen.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Venema aan de Blink in Uithuizen voor € 7,50. Indien voorradig zijn er aan de zaal ‘s avonds nog kaarten verkrijgbaar á € 10,00.

Tags: , , , , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × twee =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten