Literatuur kom op verhoal

Gepubliceerd op 18 november 2016 | door Jan Glas

0

Doe mee aan de schriefwedstried voor vertelcollectief ‘Kom op Verhoal’

Net als de voorgaande drie jaren organiseert Stichting Mien Westerkwartier een Schriefwedstried voor vertelverhalen. Ze roepen iedereen op om een verhaal te schrijven voor de vertellers van vertelcollectief Kom Op Verhoal, rond het thema ‘Energie’. In maart 2017 (Meertmoand Dialectmoand) zullen de vertellers een selectie van deze verhalen op het podium brengen in het Barontheater in Opende. De voorgaande edities leverden mooie verhalen op, dus doe vooral mee.

Om mee te kunnen doen aan deze wedstried heeft u vooral uw fantasie nodig. Schrijf een kort verhaal van ongeveer 800 woorden (circa 1,5 kantje A4) over Energie, alles wat u verwarmt en laat bruisen.
Dat kan van alles zijn. Denk aan de eerste gasboring in de jaren zeventig nabij uw woning, de eerste gaskachel bij uw ouders thuis of een verhaal over uw overgrootvader die turfsteker was in de omgeving van Zevenhuizen. Misschien heeft u wel een visioen gehad over het gebruik van energie in de nabije toekomst of kent u het verhaal van een miskend talent, die bezig is met een experiment in zijn schuurtje. Ook als u energie krijgt van uw partner, uw werk of een andere inspiratiebron, schroom niet en zet het op papier, ontroer en vermaak ons.

We zien natuurlijk het liefst dat u het verhaal schrijft in de streektaal, maar ook Nederlandstalige verhalen zijn van harte welkom. Indien uw verhaal wordt geselecteerd, wordt het door ons vertaald naar het Westerkwartiers.
De spelregels:
– Stuur voor 15 december 2016 uw inzending naar info@mienwesterkwartier.nl
– Eind december selecteert een jury, bestaande uit vertellers van Kom op Verhoal een tiental verhalen
– In februari/maart 2017 gaan de vertellers in overleg met de schrijvers aan de slag met de verhalen om er een echt ‘vertelverhalen’ van te maken
– In maart 2017 wordt een Vertelavond georganiseerd in Barontheater – Opende.

Nu de avonden langer worden, doop de pen in de inkt, kruip achter uw laptop of spreek uw tekst in en lever het in bij Stichting Mien Westerkwartier (info@mienwesterkwartier.nl) .

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 9 =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten