Algemeen Coby Vermeeren

Gepubliceerd op 17 augustus 2017 | door Jan Glas

0

Docente Coby Vermeeren over de Groninger taal

Bert Koster heeft op zijn blog-pagina docente Gronings Coby Vermeeren-Thedinga gelegenheid gegeven om over haar passie voor de Groninger taal te schrijven.

Eerst even iets over mezelf, mijn naam is Coby Vermeeren-Thedinga. Ik ben geboren en getogen in Ezinge aan het Reitdiep (t Raidaip) en woon nu al jaren in Bedum. Na mijn onderwijscarrière heb ik de docentenopleiding Gronings gedaan. Ik ben opgeleid door prof. dr. Siemon Reker. Na het behalen van mijn diploma ‘docent Gronings’ ben ik mij intensief gaan inzetten voor de Groninger taal: cursussen en lezingen geven, het Hogelandster Dictee organiseren of bijvoorbeeld voorlezen en jureren op basisscholen. Op de Groninger taal in onze huidige tijd wil ik hier wat dieper ingaan: Lees verder…

Tags: , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − tien =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten