Muziek Irene Wilkens

Gepubliceerd op 16 januari 2018 | door Jan Glas

0

Debuutalbum “Sikkom Kult” van Irene Wilkens & Sikkom Kult

Zondag 11 februari 2018 komt het langverwachte, Groningstalige, debuutalbum “Sikkom Kult” van Irene Wilkens & Sikkom Kult uit. Het album zal worden gepresenteerd in Theater vanBeresteyn in Veendam.

In aanloop hiernaar toe wordt op 20 januari de eerste single “nog ainmoal daanzen mit die” geschreven door Jan Henk de Groot, uitgebracht. Dit nummer zal die dag voor het eerst te horen zijn bij Café Martini van RTV Noord.

Op de cd staan in totaal elf nummers. Het album is een mooie afspiegeling geworden van het repertoire van Irene en lastig in één noemer te vangen. De liedjes lopen uiteen van het vrolijke “Hol die Vast” tot het melancholische “De wind poest haard” terwijl “Nog ainmoal daanzen mit die” een prachtige powerballad is geworden. “We hebben in de studio geprobeerd de nummers nog meer sfeer en zeggingskracht mee te geven dan we op het podium al laten horen”. Elf nummers op n spaigelploatje, die je meenemen in gedachten naar herkenbare momenten en plekken, in de taal die het dicht bij je hart ligt en zo lekker bekt.

“Voor mij hebben alle nummers een speciale betekenis gekregen, omdat ze zijn gekoppeld aan zeer mooie maar ook minder mooie momenten in mijn leven,” zegt Irene Wilkens, “Ik hoop dat de luisteraars ook herkenning vinden in één van de nummers.”

Naast Jan Henk de Groot werkten ook Edwin Jongedijk en Marianne van der Velde mee aan het album. Zij tekenden samen met Irene voor twee van de nummers op de CD. Ook het nummer “as Julio gait zingen” van Bert Hadders, die al eerder als single werd uitgebracht kreeg een plekje tussen de nieuwe nummers.

Album presentatie
Zondag 11 februari van 15.00 – tot 17.00 uur zal het album in Theater vanBeresteyn worden gepresenteerd. Het programma zal bestaan uit een middagvullende voorstelling die wordt afgesloten met de presentatie en uitreiking van de eerste CD. Gastoptredens zullen worden verzorgd door Edwin Jongedijk en Marianne van der Velde. De CD zal vanaf 11 februari te bestellen zijn op de website www.irenewilkens.nl, Facebook en is natuurlijk te beluisteren via Spotify en andere streamingdiensten.

Tags: , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 7 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten