Algemeen

Gepubliceerd op 29 maart 2018 | door Patricia Ottay

0

De winnaars van de Veurleescup 2018

De winnaars, de deelnemers en de juryleden van de Veurleescup 2018. Foto: Henk Scholte

Gistermiddag werd in het Der Aa-Theater in Stad de 23ste editie van de Veurleescup gehouden. De eerste prijs werd gewonnen door de 10 jarige Trijntje Noorloos van CBS De Noordkoap op Meij. Zij las het verhaal ‘Op vekaanzie’  van Klaas Pieterman voor. De tweede prijs ging naar Emmien Alsubeidi. Hij zit in groep 7 van CBS De Noordkaap. Het verhaal dat hij voorlas was ‘Griep’ van Etje Doddema. Tenslotte werd Bryan Dokter de winnaar van de derde prijs. Bryan zit in groep 7 van CBS De Regenboog in Bedum en las het verhaal ‘Joop en Jaan’ voor van Fré Schreiber.

De winnaars gingen naar huis met grote kampioensbeker, boeken van de stichting Grunneger Bouk, eerste Verjaardagskalender met (Groninger) recepten en een tas met inhoud van het Centrum Groninger Taal & Cultuur. Alleen de 1e prijswinnaar kreeg een rondvaart voor vier personen cadeau met gebak aan boord aangeboden door Rondvaartbedrijf Kool. Voor alle deelnemers was er ijs van Charlie de IJscoman en een klein cadeautje. Dion Bouwes speelde in de pauzes twee liedjes en geboren Amsterdammer Charlie de IJscoman van IJssievoormijn meissie vertelde het verhaal over ‘Borre en de IJscoman’ in Groninger versie.

De deelnemers van de Veurleescup 2018 waren leerlingen afkomstig van de basisscholen CBS De Noordkaap op Meij, Abt Emoschoul Westeremmen, O.B.S. De Zandplaat op ’t Zandt, CBS De Horizon in Beem, Regenboog in Beem. In de jury zaten dit jaar Floor Tiggelaar, winnaar van de 22e Veurleescup, Grunneger schrijfster Annie van Dijken en Dion Bouwes, winnaar Grunneger Laidjesfestival 2017. De presentatie van de middag was ook dit jaar in handen van Fré Schreiber.

De Groninger Veurleescup is ook in 2018 mogelijk gemaakt door: Der Aa-Theater, Centrum Groninger Taal & Cultuur, Rondvaartbedrijf Kool, IJssievoormijnmeissie, stichting Grunneger Bouk, cameramanTjerk Bekius, bestuur en medewerkers van stichting Kostverloren, juryleden en leerkrachten van de deelnemende scholen.

Binnenkort volgt een fotoverslag op onze Flickr pagina.

Tags: , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten