Algemeen

Gepubliceerd op 9 april 2015 | door Patricia Ottay

0

Crowdfunding De Hut van Kinderburen: Grunneger kinderfilm voor en door kinderen uit Kloosterburen

De Hut van Kinderburen is een korte lowbudget speelfilm van 20 minuten over hoe het leven in Kloosterburen er uit zou zien als kinderen het daar voor het zeggen hebben. De kinderfilm wordt gemaakt voor en door kinderen uit het dorp; ze bouwen zelf het decor, verzinnen zelf hun personage en denken mee in het hele proces. Drijvende krachten achter het project zijn muzikant Arnold Veeman en kunstenares Maria Madelon van Velthoven. Zij hebben een team vrijwilligers bij elkaar gekregen om De Hut van Kinderburen te kunnen realiseren: in totaal 24 kinderen die meewerken en in de film een rol hebben, ouders, familie, vrienden, buurmannen en -vrouwen, stagiaires, vrijwilligers, mensen in de bijstand, de gemeente, de school, de kerk en jeugdwerk.

De kinderen leren veel over samenwerken, geduld, creatieve processen en vertrouwen. Ze maken spelenderwijs mee hoe een filmproductie verloopt. Op het platteland van Noord-Groningen verdwijnen veel voorzieningen. Op deze manier kunnen kinderen toch dichtbij kennismaken en meedoen met het maken van een mediaproductie. De streektaal bloeit sterk op onder de jeugd. Om deze tendens te ondersteunen en te onderstrepen zijn de liedjes in deze film uitsluitend Grunnegstoaleg. Doel is dat kinderen ook via deze weg een positief gevoel krijgen over de eigen taal.

De Hut van Kinderburen gaat over een eigenzinnig meisje genaamd Lot die op een dag in het dorp Kloosterburen aankomt. Met haar toverkunst laat ze de kinderen zien dat er meer in het leven is dan sommen en huiswerk maken. Ondertussen is de inspecteur uit Den Haag gekomen om de kinderen te vertellen dat ze juist nog meer huiswerk moeten maken om de economie van Nederland te stimuleren. Onder leiding van Lot komen de kinderen in opstand.

Inmiddels zitten er al honderden uren aan vrijwillig werk in de filmproductie. Eind april beginnen de filmopnamen. Een deel van de financiering van dit project is al rond met dank aan verschillende subsidiegevers. Om de financiering van De Hut van Kloosterburen rond te kunnen krijgen hebben de initiatiefnemers een crowdfunding actie opgezet. Voor de film is nog 5000 euro nodig en van dit bedrag betaalt de organisatie het persen van de film op dvd, camerawerk, licht en geluid, de feestelijke première, posters/flyers, kleding, decor, catering en een eindfeest. De bedoeling is dat de film ook ingestuurd wordt naar verschillende festivals, zoals bijvoorbeeld CineKid.

Help jij ook mee?

Doe dan je donatie via http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/3105-de-hut-van-kinderburen. Ieder tientje is welkom en wordt goed besteed!

Wil je meer weten?

www.dehutvankinderburen.nl

www.globalartcompany.com

www.facebook.com/groups/kinderburen/?fref=ts

Tags: , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 17 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten