Muziek Bosklopper bokaal

Gepubliceerd op 9 januari 2017 | door Jan Glas

0

Bosklopper Bokaal voor Beste Groningstalige lied 2016

Wie heeft het beste Groningstalige nummer van 2016 gemaakt en wint zo de Bosklopper Bokaal en 1.000 euro? De winnaar wordt vrijdag 10 februari bekend gemaakt tijdens een groots opgezette gala-avond in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Artiesten mogen 1 nummer insturen. Uit deze inzendingen worden 4 liedjes genomineerd. Het publiek bepaalt de vijfde finalist. Die wint 250 euro.

De liedjes moeten in 2016 zijn uitgebracht en moeten, via onder meer cd, Spotify, vinyl, gepresenteerd zijn aan het publiek.

Idee

Het idee van deze wedstrijd om de Bosklopper Bokaal is van de Groningstalige zanger Bert Hadders.

Waarom deze Bosklopper Bokaal? Antropoloog G. J. Bosklopper leverde met jarenlang veldwerk in de Veenkolonies een onschatbare bijdrage aan de Groningse cultuur en de Gronings talige muziek in het bijzonder. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de belangrijkste Groningse muziekprijs naar deze pionier vernoemd wordt.

Tijdens het gala zijn er onder anderen optredens van Bert Hadders en de Nozems, Herman Grimme, Hette Gubbels, Marlène Bakker en Erwin de Vries.

Jury

De jury bestaat uit Rolf Schreuder en René Walhout van RTV Noord, Louis van Kelckhoven (Dagblad van het Noorden), Ingeborg Nienhuis (voorm. streektaalfunctionaris van de RUG) en Carmen Schilstra (Niemandsland). Dit vijftal nomineert in zijn ogen de beste 4 inzendingen. Het publiek heeft invloed op de uitslag door zijn stem uit te brengen.

Tags:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 16 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten