Literatuur werkman, chassidische liederen

Gepubliceerd op 28 april 2015 | door Jan Glas

0

Boek en cd liederencyclus Chassidische liederen van H.N. Werkman

Dichter Jan Siebo Uffen en componist Ellen Dijkhuizen maakten ter gelegenheid van het Werkmanjaar 2015 een liederencyclus in tekst en muziek naar de wereldberoemde Chassidische Legenden-uitgave van H.N. Werkman. Van deze liederencyclus werd een muziekvoorstelling samengesteld, die op 19 april in première ging in de Synagoge Groningen om vervolgens op verschillende locaties in Wehe den Hoorn, Winsum, Appingedam en Oldenzijl te worden opgevoerd.

Bij de voorstelling verschijnt het boek ‘Over de weg en over de locht’ met de druksels van Werkman, de gedichten van Jan Siebo Uffen in het Gronings en het Nederlands en een cd met een uitvoering van de liederencyclus. Het boek opent met een inleiding van kenner van de Joodse cultuur professor dr. Wout van Bekkum (hoogleraar Semitische Talen en Culturen aan de RU Groningen) over de achtergronden van de Chassidische Legenden.

De première op 19 apr in de Synagoge van Groningen was een groot succes en er zijn nog kaarten beschikbaar voor: 13 juni in Wehe den Hoorn, 3 okt in Winsum, 4 okt in Appingedam en 10 okt in Oldenzijl.
Alleen bij een bezoek aan een voorstelling kunt u van ieder toegangsbewijs à € 15,00 (zo lang de voorraad nog strekt) een combinatieticket maken: toegang € 15,00 +
boek € 10,00 = € 25,00.

Lees HIER meer over boek en cd.

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 11 =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten