Muziek bert hadders en de nozems

Gepubliceerd op 16 november 2017 | door Jan Glas

0

Bert Hadders en de Nozems uit elkaar

De Groningstalige zanger Bert Hadders en zijn begeleidingsband de Nozems zijn uit elkaar.
Na bijna tien jaar vinden leden van het eerste uur gitarist/producer Wyno Bruinsma en bassist Johan Viswat het tijd voor nieuwe dingen. Drummer Marcel Wolthof blijft nog wel betrokken bij komende projecten.

De Nozems ontstonden in 2008 als begeleidingsband van theatergezelschap Peerd. In februari 2012 verschijnt de cd ‘De Coöperoazie’, een samenwerkingsverband met Cochon Bleu. cd’s.

De band bracht 3 cd’s uit op het Gronigse label Platex Records: Over De Badde (2010), ‘De Coöperoazie (2012 ) en De Bosklopper Tapes (2014). Deze werden alle 3 genomineerd voor de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden en de laatste won uiteindelijk. Daarnaast maakten de Nozems nog een mini-cd en een dozijn singles waaronder de noordelijke hits Volluk, Poolse Bruid, Elvis Keuning Van De Bunermond en het veel op begrafenissen gedraaide Beloofde Laand. De band viel op door haar bijzondere hoezen.
De Bosklopper Tapes bevatte bijvoorbeeld een van de laatste tekeningen van Peter Pontiac en de Cooperoazie was gehuld in strokarton.

Clips
Ook de clips waren opvallend: de door reusachtige Nozems bevolkte binnenstad van Groningen in Ik Daans Deur (Harry de Lange 2011), Slietoazie Aan t Benul, met een hoofdrol voor acteurs Frits Lambrechts en Lotte Dunselman.(Rene Houwen, 2013) en het door Boris Stokman geanimeerde Elvis, Keuning Van De Bunermond. (2011)

Theater
De succesvolle voorstellingen ‘Iemandsland’, ‘Kolk’ en ‘Roegzaand’ waarvoor de Nozems componeerden en in acteerden trokken duizenden bezoekers.

Radio
De band was veel te horen op RTV Drenthe, Omrop Fryslan en RTV Noord en trad daar ook regelmatig live op. Ook op veel lokale zenders en in streektaalprogramma’s waren de Nozems graag geziene gasten. Op Radio 1 weidde het programma Kunststof een uur aan de band.

Toekomst
Hadders en Wolthof werken met producer Bas Mulder aan twee nummers voor de in januari te verschijnen verzamelaar ‘Tjeu’ waarop verder geremasterde singles, b-kantjes en populaire cd-tracks te vinden zullen zijn.
Hadders treedt voorlopig solo en met gitarist Joost Dijkema op. Bruinsma, Viswat en Wolthof blijven veelgevraagde sessie-muzikanten in Groningen.

www.berthadders.nl

Tags: , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 3 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten