Muziek bert hadders en de nozems, leesmap

Gepubliceerd op 1 april 2015 | door Jan Glas

0

Bert Hadders & de Nozems veroveren Iemandsland met nieuwe single ‘Leesmap’

Bert Hadders en de Nozems gaan lekker. Afgelopen maand won de Groningse zanger nog de streektaalprijs en deze week ging zijn nieuwe singel ‘Leesmap’ op RTV Noord en RTV Drenthe vrijwel gelijktijdig in première. Leesmap is geschreven voor de muzikale theatervoorstelling Iemandsland die vanaf 15 mei in Nieuw Buinen speelt en eindigde in de eerste week van haar release prompt in de Noord Negen van RTV Noord.

Vroeger, voor internet zijn intrede deed, kwam de wereld tot de Veenkoloniën in de vorm van de leesmap. De Panorama, Libelle en de Tina werden iedere maand ongeduldig opgewacht waarna de puberende plattelanders zich terugtrokken achter het schuurtje om stiekem ‘bloode tieten te kieken’. Bert Hadders zingt in het aanstekelijke ‘Leesmap’ over dit voor velen herkenbare onderdeel van een jeugd op het platteland.

Het nummer past dan ook goed in de theatervoorstelling Iemandsland dat gaat over Berrie Kazimir die na jaren in het buitenland te hebben gewoond, terugkeert naar De Veenkoloniën om daar op zoek te gaan naar de verhalen uit zijn jeugd. ‘Leesmap’ is te beluisteren en gratis te downloaden via www.iemandsland.com.

Iemandsland speelt in de periode van 15 mei tot 7 juni 2015 in de schuur van akkerbouwbedrijf van de familie Schipper-Elberse aan de Tweederdeweg Zuid 25 in Nieuw Buinen. Kijk voor meer informatie op www.iemandsland.com.

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 4 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten