Muzikanten alex vissering

Gepubliceerd op 29 april 2015 | door Jan Glas

0

Alex Vissering

Alex Vissering (14 juli 1955) is tekstschrijver, liedjesmaker, zanger, hobbyfotograaf, groot natuurliefhebber en na ruim 18 jaar muskusrattenvanger bij de provincie Groningen, nu vanaf 1 november 2011 communicatiemedewerker bij waterschap Hunze en Aa’s. Alex speelde vanaf zijn 15e jaar in verschillende bandjes. Hij zingt voornamelijk in het Gronings en maakte deel uit van de groepen Törf, Woody Wiss, Nameless, Hollywood Horseshit, Vrizze Wichter en Fisherman’s Ring. Sinds 2014 maakt hij, samen met Henk Jan de Groot en Edwin Jongedijk, deel uit van De Troebadoers.

Naast het optreden als zanger en het maken van vele cd’s was Alex 17 jaar actief als presentator van RTV Noord. In het seizoen 1998-1999 presenteerde hij het radioprogramma De 53ste breedtegraad en in 2003-2004 een rubriek in het tv-programma TV Grunnen. Hij was samen met Okkie Smit de presentator van het succesvolle live-zondagochtendprogramma Noordmannen. Op 29 maart 2015 is hij daarmee gestopt vanwege zijn muziekoptredens met o.a. de Troebadoers. In de periode 2011-2012 presenteerde Alex dagelijks de TV-serie Pronkjewailtjes op TV Noord.

In 2007 werd Alex bekroond met de Gebroeders Hesse Penning en in 2010 met de K. ter Laan Prijs voor zijn verdiensten op het gebied van de Groninger taal en cultuur.

Discografie:

Zundagmörn (1987, LP/ 1997, CD)
Vrumde Vogel (1995, CD)
Hollywood Horseshit, Koffers (1996, CD)
Vrizze Wichter ( 1999, CD)
Mien Verhoal (1999, CD)
De groanrepubliek (2003, CD single)
Vrizze Wichter, Hereweg (2005, CD)
n Stukkie van miezulf (2006, DVD/CD)
Tied om te leven (2007, CD)
Keuper en Gold (2009, DVD/CD ism Provinciale Brassband Groningen)
Gelukkeg in de regen (2013, CD)

CD’s samen met anderen | Opus 400, Oafslag Noord 1, 2 en 3, Grunnen rond en om, Om antwoord verlegen, Verzoamelgoud, Strunen deur Grunnen, Van alle maarten thoes, Tuutjefloitersfestival in t Kielzog, Het beste in ‘t NIJ joar, NIJ, De grootste Groninger hits van RTV Noord, Goud goud deel 2, Stroatmezikanten veur de Riepe

www.alexvissering.nl

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Tags:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 7 =

Terug naar boven ↑
  • Muzikanten op alfabet

    • a (1)
    • b (8)
    • d (2)
    • e (2)
    • f (1)
    • g (3)
    • h (3)
    • j (1)
    • k (6)
    • l (1)
    • m (1)
    • n (2)
    • p (1)
    • r (1)
    • s (7)
    • t (4)
    • v (4)
    • w (4)
    • z (2)
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten
  • Nieuwste berichten