Algemeen alex vissering

Gepubliceerd op 15 maart 2016 | door Jan Glas

0

Alex Vissering 20 maart bij Taol an Taofel

Weer een Taol an Taofel in Vries 20 maart 2016

Proza, poëzie en muziek in de streektaal en lekker eten op zondag 20 maart 2016 as bij “Taol an Taofel” in café “Onder de Linden” in Vries. De Drentse schrijvers Herma Stroetinga en Anne Doornbos presenteren die dag tussen 11.00 en 14.00 uur in het sfeervolle café en onder het genot van een kop koffie en een lekker warm buffet alweer de laatste Taol an Taofel van dit winterseizoen. Gasten zijn deze keer literatuur onderzoeker Henk Nijkeuter, “mystery guest” Chris Canter en troebadoer Alex Vissering.
Henk Nijkeuter, literatuurhistoricus, woont in Gieten en werkt bij het Drents Archief in Assen. In 2004 ontving hij de Culturele Prijs van Drenthe en in 2006 de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden. In 2010 kwam bij Het Drentse Boek de door hem samengestelde 3-delige serie over Roel Reijntjes uit. Dit werk bestaat uit een biografie, alle gedichten en een keuze uit de verhalen. Op 13 mei as komt zijn nieuwste en al weer 2de boek uit over de Drentse literatuurgeschiedenis.

Chris Canter, (1980) is opgegroeid in het Overijsselse Nieuwleusen. Hij debuteerde op zijn achttiende in het literair tijdschrift Liter en publiceert sindsdien gedichten, verhalen en essays. Sinds 2006 is er regelmatig werk van hem te vinden in het blad Roet, uitgegeven door het Huus van de Taol. Na acht jaar Amsterdam en acht jaar Madrid woont hij sinds een jaar in Londen, waar hij onder meer werkt als redacteur en vertaler. Speciaal voor Taol an Taofel komt hij over vanuit Londen.

Alex Vissering, ereburger van gemeente Vlagtwedde, is tekstschrijver, zanger, liedjesmaker, hobbyfotograaf, groot natuurliefhebber en werkt bij het waterschap Hunze en Aa’s als communicatiemedewerker. Hij heeft vele cd’s op zijn naam staan. Met het presenteren van programma’s bij RTVNoord is hij gestopt vanwege zijn muziekoptredens met o.a. de Troebadoers. In 2007 werd Alex bekroond met de Gebroeders Hesse Penning en in 2010 met de K. ter Laan Prijs voor zijn verdiensten op het gebied van de Groninger taal en cultuur.

De programma’s van Taol an Taofel beginnen om 11.00 uur en eindigen rond 14.00 uur. De entree, inclusief een kop koffie, het middageten en de optredens, bedraagt €17 bij reservering vooraf bij café “Onder de Linden”, tel 0592-541224 of per mail: info@onderdelindenvries.nl en €19 op zondag aan de zaal. Reserveer op tijd!, want vol is vol!

Tags: ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 7 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten