Muziek Raif

Gepubliceerd op 6 februari 2018 | door Jan Glas

0

Album release show en tour ‘RAIF’ van Marlene Bakker

Album release show RAIF in het Grand Theatre te Groningen

raif

Donderdag 8 maart wordt RAIF, de nieuwe cd van Marlene Bakker, gepresenteerd in Grand Theatre in Stad. Het belooft een bijzondere avond te worden waarin Marlene samen met Bernard Gepken (gitaar), Nicky Hustinx (drums), Reyer Zwart (bas) en Arjen de Bock (toetsen) zal optreden. De ticketverkoop loopt al behoorlijk goed dus wees er snel bij want vol is vol. Bestel je Tickets HIER. Via deze link is het album ook als cd of l.p. vooruit te bestellen en dan heb je hem voor 9 februari al in huis!

In februari en maart doen we ook een instore tour langs een aantal platenzaken in Nederland. Check de website voor de exacte data.

Secret pre-release luistersessie afgelopen januari
In januari hebben Bernard Gepken en ik een ‘Secret pre-release luistersessie’ van RAIF bij mij thuis georganiseerd voor familie, vrienden, fans en journalisten. Onder de pre-orders waren ook een aantal mensen geloot om alvast naar RAIF te luisteren. Het was een ontzettend leuke avond waarop we mooie reacties hebben mogen ontvangen. RTVNoord en het Dagblad van het Noorden schreven erover.

“Niet eerder werd de Groningse streektaal gekoppeld aan filmische arrangementen (Reyer Zwart) die zo eigentijds zijn, waarin de liedjes van een singer-songwriter zorgvuldig zijn gehuld in dromerige en ruimtelijke klanken. Raif is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid. Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch.” (Peter van der Heide –DvhN)

” Wat is dit níét normaal mooi..!” (Daniël Lohues)

“De nieuwe Ede Staal is een vrouw.” (RTVNoord)

“Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt! Dat Grunnings van haar klinkt supermooi. Wat ik hetzelfde voel bij het Fries, die klankrijkheid, dat heeft het Gronings van Marlene ook. Ik kan daar echt van genieten.” (Nynke Laverman)

Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo.” (3voor12Groningen)

“De overeenkomst tussen Ede Staal en Marlene Bakker is dat het niet uitmaakt in welke taal ze zingen. Hun muziek overstijgt alle grenzen, daarom is RAIF voor mij een wereldplaat.” (Louis van Kelckhoven – DvhN)

“Zo mooi!” (Stephanie Struijk)

“Het geeft de Groninger muziek een hele nieuwe dimensie, het is anders dan wat je nu allemaal in het Gronings hebt’.” (Marjolein Wolbrink – cd-winkel Evelyn Novacek)

“Aardse waarkstem opent Grunneger bodem.” (Arjen Ronner)

Tags: , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + dertien =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten