Algemeen over de vloed

Gepubliceerd op 25 mei 2016 | door Jan Glas

0

3, 4 & 5 juni Festival OverdeVloed

Festival OverdeVloed bestrijkt maar liefst 90 km Groningse dijk. Van Lauwersoog naar Nieuw Statenzijl. Langs het net nieuw aangelegde fietspad van 90 kilometer. Midden in Werelderfgoed Waddenzee UNESCO. Uniek in zijn soort.

Dat is festival OVERdeVLOED. Noteer het alvast in je agenda: 3 tot en met 5 juni 2016.

Het 90 kilometer lange fietspad van ‘Kiek over Diek‘ is bijna klaar. Het verbindt het meest westelijke punt Lauwersoog, met het meest oostelijke punt van onze provincie, Nieuw Statenzijl. Het loopt langs of op de dijk, waardoor je een mooi uitzicht hebt op de Waddenzee.

Vier het gebied
Het is een gebied om te vieren en dat is precies wat we gaan doen op 3, 4 en 5 juni met festival OVERdeVLOED. Alle inwoners en ondernemers laten zien welke prachtige dingen ze te bieden hebben. Het gebied van ‘Kiek over Diek’ grenst aan het Werelderfgoed Waddenzee van UNESCO. Het is een bijzonder gebied dat het waard is om te bekijken en te beleven. Het festival wordt een regionaal festival vol feestelijkheden voor inwoners, ondernemers en – het liefst – alle Groningers.

Vrijdag 3 juni
De vrijdag is de openingsdag en de dag waarop het fietspad van Kiek over Diek officieel wordt geopend samen met het festival. We trakteren iedereen op een Waddenconcert in een zeer bijzondere setting. Op dit moment is het Waddenconcert reeds volgeboekt, maar zet je zelf op de wachtlijst wie weet bemachtig je nog een kaartje!

Zaterdag 4 juni
Het fietspad van ‘Kiek over Diek’ doorkruist 4 prachtige gemeenten: De Marne, Eemsmond, Delfzijl en Oldambt. We richten in iedere gemeente een zogenaamde ‘Dijkplaats’ in. Die dijkplaatsen zijn mini-festivals waar je van alles kunt vinden, muziek, theater, eten, drinken en plezier. Meer informatie over de dijkplaatsen vind je hier. Het beperkt zich niet alleen tot de dijkplaatsen want ook restaurants doen iets bijzonders, galeries zijn open, bijzondere locaties houden open huis. Kortom: die dag is er van alles te zien en te beleven op en rondom onze 90 km dijk. We denken dat je ogen en oren tekort komt om alles te zien. En waarschijnlijk heb je aan het einde van de dag heel wat kilometers in je benen, op de kilometerteller van je auto of fiets!

Zondag 5 juni
Deze dag staat in het teken van een speciaal gemaakt theaterstuk: de Waddenvoorstelling. Iedereen is van harte welkom. Je gaat bijzondere figuren ontmoeten op en rondom de dijk. De voorstelling is gratis toegankelijk, maar je moet je wel even vooraf opgeven. Meer informatie vind je hier.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het festival? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief of like ons op Facebook of volg ons op Twitter.

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 1 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten