Literatuur S1ngle

Gepubliceerd op 23 augustus 2017 | door Jan Glas

0

28 augustus presentatie stripboek S1ngle vertaald in het Gronings

S1NGLE – LAANK LEVE MARTINI TOREN

De populaire strip S1ngle zal eenmalig in het Gronings verschijnen ter gelegenheid van de viering van het 345 jarige Gronings Ontzet. Het boek in oblongformaat wordt rond 14:00 uur gepresenteerd op de Bommen Berend stripmarkt op 28 augustus 2017 aan het Hoge der Aa te Groningen. Aansluitend is het te koop bij de stand van stripwinkel Akim, waarbij de eerste 200 exemplaren voorzien zijn van een genummerde en gesigneerde prent. De schrijver, tekenaar en vertaler zullen in de stand aanwezig zijn.

Laank leve Martini toren is de titel van het boekje en bevat ook gags speciaal gemaakt voor deze Groningse uitgave. Verder is er een selectie gemaakt uit de beste strips van S1ngle die eerder in diverse dagbladen zijn verschenen.

S1ngle is een strip van Hanco Kolk en Peter de Wit over drie vriendinnen die worstelen met hun vrijgezellenbestaan. S1ngle verschijnt zes dagen per week in vijftien kranten, waaronder het AD en Het Parool.

Ook voor dit vierde deel uit de Grunneger reeks tekende Jan Glas voor de vertaling in het Gronings, net als bij de vorige Akim-uitgaven:

Elske – Nait zoezen, deurbroezen!
De Rechter – Is wies mit zien waark
Sigmund – Is dit nou dij shocktherapie?

Glas publiceerde een aantal dichtbundels in het Gronings en vertaalde o.a. gedichten van Rainer Maria Rilke en Paul van Ostaijen. Voor theatergroep WAARK vertaalde hij het toneelstuk ‘Ik goa noar Tahiti’.

S1ngle – Laank leve Martini toren
Uitgeverij Stripwinkel Akim
ISBN 978 90 820 57 42 3
€ 9,95

Tags: , , , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten