Algemeen Erik Hulsegge

Gepubliceerd op 22 maart 2018 | door Jan Glas

0

25 maart Erik Hulsegge en Gerd Constapel bij Taol an Taofel in Vries

Proza, poëzie en muziek in de streektaal en lekker eten zijn weer de ingrediënten op zondag 25 maart as bij “Taol an Taofel” in café “Onder de Linden” in Vries. De Drentse schrijvers Herma Stroetinga en Anne Doornbos presenteren die zondag tussen 11.00 en 14.00 uur in het sfeervolle café en onder het genot van een kop koffie en een lekker warm buffet al weer de laatste Taol an Taofel van dit winterseizoen. Gasten op 25 maart zijn Gerd Constapel, Erik Hulsegge en Paul Mulder.

Gerd Constapel woont in Leer (Ost-Friesland), werkte als industriemanager en begon na zijn pensionering Platt-gedichten te schrijven in het Ostfriesisch. Een bekende bundel van hem is “Olldagsland”. Voor zijn literair werk werd twee keer de Freudenthal-prijs aan hem uitgereikt. Gedichten van hem zijn opgenomen in vele verzamelbundels, zoals in “De nije oogst” met 36 Nedersaksische gedichten.

Erik Hulsegge uit Winschoten is redacteur en presentator bij RTVNoord. Hij is ook de geestelijke vader van “Klouk”. Op zondagmorgen presenteert hij het programma “De Noordmannen”. Voor dit programma schrijft en leest hij wekelijks zijn column “Hulsegge op Zondag”. In 2016 kwam zijn eerste bundel columns “Numero Dertien” uit, onlangs gevolgd door de tweede “Haalf Zeuven”.

Paul Mulder is zanger en gitarist. Hij werd geboren in het Gelderse Tolkamer, een aan de Rijn gelegen grensdorp. Hij groeide er op en in het café van zijn vader zorgde de jukebox ervoor dat zijn liefde voor muziek werd gewekt. Hij treedt ook met collega muzikanten op en schrijft liedjes in de Liemerse streektaal, die op 4 cd’s staan.

Het programma van Taol an Taofel van zondag 25 maart begint om 11.00 uur en duurt tot 14.00 uur. De entree, inclusief koffie, warme hap en de optredens, bedraagt €19. Reserveren kan tot zaterdagmorgen 24 februari 12.00 uur bij café “Onder de Linden”, tel 0592-541224 of per mail: info@onderdelindenvries.nl

Tags: , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten