Algemeen siemon Reker, jan mulder

Gepubliceerd op 17 mei 2016 | door Jan Glas

0

24 mei Siemon Reker, Harm van der Veen en Jan Mulder in Van Beresteyn

INGELASTE EXTRA LEZING!
Dinsdag 24 mei • aanvang 20.00 uur

Siemon Reker met gastspreker Harm vd Veen en side-kick Jan Mulder
Hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Siemon Reker schreef de Biografie van het Gronings. Tijdens deze lezing verzorgt hij samen met historicus Harm van der Veen en Jan Mulder een interessante avond in vanBeresteyn.
Reker schreef de Biografie ter gelegenheid van zijn afscheid als hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het boek bevat 1000 column-achtige teksten waarin kenmerken van het Gronings vroeger en nu aangestipt worden. Biografie van het Gronings is een lijvig boek (1348 pagina’s) boordevol feiten over de taal in Groningen vanaf ongeveer 1200 tot 2016: de veranderlijkheid van tekens en hun uitspraak, woorden en hun betekenis, woordvormen, constructies.

Gastspreker Harm van der Veen spreekt over ‘Wel boas is over de Grunnegers bepoalt ook heur toal’. Daarnaast is Jan Mulder tijdens de vanBeresteynlezing aanwezig als side-kick.
Mulder die geen blad voor de mond neemt groeide op in Bellingwolde maar voelt zich, ondanks zijn carrières in binnen- en buitenland een rasechte Groninger.

Op de site van Van Beresteyn wordt vermeld dat de Kaarten 5 euro kosten, enkel verkrijgbaar bij de theaterkassa (ma – vr van 13.00 – 16.30 uur). .

www.vanberesteyn.nl

Tags: , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + zestien =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten