Algemeen taol an taofel

Gepubliceerd op 13 november 2018 | door Jan Glas

0

18 november Taol an Taofel met o.a. Gert Sennema en Coby Poelman in Vries

De zomer is voorbij en de eerste aflevering van Taol an Taofel in Vries staat voor de deur. Op zondag 18 november is het weer genieten van proza, poëzie, zang en muziek in de streektaal en tussendoor lekker eten in café “Onder de Linden” in Vries. Herma Stroetinga en Anne Doornbos presenteren die dag tussen 11.00 en 14.00 uur in het sfeervolle café en onder het genot van een kop koffie en een lekker warm buffet de eerste Taol an Taofel van dit winterseizoen. Gasten zijn deze zondag Coby Poelman, Anne Doornbos en Gert Sennema.

Coby Poelman is opgegroeid en woont in Aduard. Zij publiceert gedichten en verhalen zowel in het Gronings als in het Nederlands. Haar werk is te vinden op facebook, in kerkbladen, tijdschriften, “Toal en Taiken”, in het dagblad Trouw en boeken voor groot en klein.

Anne Doornbos is geboren op Erica en woont al weer jaren in Een. Vanaf zijn 13de schrijft en publiceert hij. Eerst in het Nederlands en vanaf de jaren 90 ook in het Drents; liedteksten, gedichten, verhalen, columns en toneelstukken. Zijn laatste boek “De Paddenvanger” is een super spannende Drentse thriller.

Gert Sennema woont in Grijpskerk. Hij is muzikant, beelden kunstenaar, beeldhouwer en schrijver. Hij zingt in het Westerkwartiers en treedt solo op, maar ook met de band “Westkaant Stad”. Hij heeft meerdere cd’s uitgegeven en meegewerkt aan diverse theater producties. Hij ontving de “K. ter Laanprijs” voor zijn verdiensten voor de Groninger taal en cultuur.

Taol an Taofel is er ook nog op zondag 16 december van 16.30 tot 19.30 uur met een wel zeer speciale aflevering, de 54ste, met als speciale gasten Suze Sanders, Jans Polling en Arnold Veeman. Op 17 februari 2019 met o.a. Afke Steenhuis en Margaretha Kleine. Op 24 maart 2019 tenslotte met Dick Schluter, Leny Hamminga en Rien van Boven.

De programma’s van Taol an Taofel beginnen om 11.00 uur en eindigen rond 14.00 uur, maar de “special” van 17 december is van 16.30 tot 19.30 uur. De entree, inclusief een kop koffie, het middageten en de optredens, bedraagt €19 bij reserveren vooraf.

Reserveren kan tot zaterdag 17 november 12.00 uur bij café “Onder de Linden”, tel 0592-541224 of per mail: info@onderdelindenvries.nl Reserveer op tijd!, want vol is vol!

Tags: , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + 6 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten