Algemeen Mien Westerkwartier

Gepubliceerd op 6 november 2017 | door Jan Glas

0

17 november viering 10 jaar Stichting Mien Westerkwartier in Barontheater, Opende

10 JAAR STICHTING MIEN WESTERKWARTIER

Op 17 november wordt in het Barontheater in Opende het 10-jarig bestaan van Stichting Mien Westerkwartier gevierd. Met een keur aan dichters, muzikanten en vertellers wordt een avond lang de streektaal van het Westerkwartier belicht.
11 jaar geleden riepen Niels Meijer en Geert Zijlstra een twintigtal schrijvers, dichters en muzikanten bijeen om nader kennis te maken en om meer ruchtbaarheid aan onze streektaal te geven. Aan het einde van die avond werd besloten om een stichting op te richten die een website zou gaan maken waarop aandacht werd besteed aan het Westerkwartier. Maar al snel kwam er meer. Muziek – en vertelvoorstellingen, boekjes, CD’s, DVD en het vertelcollectief Kom op Verhoal.
Er is veel gebeurd in die 10 jaar en daar kijken we naar terug, maar natuurlijk kijken we ook vooruit naar de toekomst in de nieuwe gemeente Het Westerkwartier.

Om 19.15 uur staan de deuren van de zaal voor u open en het programma waar wij u voor uitnodigen gaat om 19.30 uur van start. U krijgt deze avond een onderhoudend programma waarbij Westerkwartierder vertellers, dichters en muzikanten elkaar afwisselen en waarbij u als publiek ook mee kunt doen!
Kom ook en vier de verjaardag mee met de mensen van Mien Westerkwartier!

U kunt zich aanmelden door een mailtje met als onderwerp ’10 jaar Mien Westerkwartier’ te sturen naar info@mienwesterkwartier.nl. Aan de kassa betaalt u €5.00 voor toegang, twee koppen koffie/thee en een lekkere surprise.

Op de foto het moment van oprichting van Stichting Mien Westerkwartier.

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + twaalf =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten