Muziek Bosklopper Gala

Gepubliceerd op 14 februari 2018 | door Jan Glas

0

17 maart Bosklopper Gala ‘beste single’ in theater vanBeresteyn en breng uw stem uit

Met Bert Hadders, het Groot vanBeresteyn Orkest en vele anderen

Zaterdagavond 17 maart om 20:15 uur is de uitreiking van de Gradus J. Bosklopperbokaal én de uitreiking van de Bé Wever Beker publieksprijs voor de beste Groningstalige single, uitgebracht in 2017.

In samenwerking met theater vanBeresteyn en RTV Noord speurt initiatiefnemer Bert Hadders een jaar lang naar de mooiste Groningse liedjes die op single zijn uitgebracht in 2017. De eerste editie van deze verkiezing was een groot succes. Al tijdens de voorbereiding en de eerste aankondiging werd het idee van een verkiezing voor ‘beste single’ omarmd. Er werd massaal gestemd op de site van RTV Noord wat resulteerde in een spannende verkiezing en prachtige Gala-avond in vanBeresteyn.

De genomineerden zijn:

Evenwicht – Jan Henk de Groot

Kom Eem bie Mie Zitt’n op Baankje – Maas en Folgerts

Ze is t Padje Kwiet – Mark Brinkhuizen

Sjomp! – Wat Aans

Waarkhanden – Marlene Bakker

Vera’s Kelderbar – Arnold Veeman

Stilstoan is Mien Wins – Edwin Jongedijk en Vanderlinde

De Moat is Vol – Dion Bouwes

Funky Voutn – NulViefteg

Wie Waren Jong – Fries Wolma

De winnaar van de Bosklopperbokaal, aangewezen door een vakjury, wint de RABO bank-geldprijs van € 1000,00. Voor de winnaar van de Bé Wever Beker, een prijs van € 500, kan iedereen vanaf maandag 5 februari 2018 stemmen op de site van RTV Noord. Er kan er worden gestemd uit een geselecteerde lijst Groningse artiesten. Stem HIER.

Onder leiding van Bert Hadders en het Groot-vanBeresteyn Orkest olv Marcel Wolthof, wordt ook dit gala een muzikaal feest. Met gastoptredens van Harry Niehof, Marlene Bakker, Harbert Grezel, Gerry Wolthof, VanDeStraat en de winnaar van vorig jaar Wat Aans. De presentatie is, evenals vorig jaar, in handen van Radio Noord presentator Jan van der Meide.

We rollen we de rode loper uit, er zijn er bubbels en de dresscode: Zundoagse Klaaier.

In het Dagblad van het Noorden stond maandag een artikel over de Bosklopperprijs, incl de lijst van genomineerden, door Louis van Kelckhoven.

Tags: , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten