Literatuur Jan de Jong

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 | door Jan Glas

0

16 oktober ‘Taol an Taofel’ met o.a. Jan de Jong

De zomer is voorbij en de eerste aflevering van Taol an Taofel in Vries staat voor de deur. Op zondag 16 oktober is het weer genieten van proza, poëzie, zang en muziek in de streektaal en tussendoor lekker eten in café “Onder de Linden” in Vries.

Radio/tv programmamaakster en schrijfster Herma Stroetinga en de Drentse schrijver/dichter Anne Doornbos presenteren die dag tussen 11.00 en 14.00 uur in het sfeervolle café en onder het genot van een kop koffie en een lekker warm buffet de eerste Taol an Taofel van dit winterseizoen.

Gasten zijn deze zondag Ineke de Jong, Eddy Zinnemers en Jan de Jong. Jan de Jong publiceert o.a. in Krödde en Toal en Taiken. Naast columns en gedichten schrijft hij ook verhalen. Eddy Zinnemers begon in 1993 op te treden met het Cabaret Zonder Naam, dat vanaf 2008 verder ging als Cabaret Vlijt en Gedrag. Hij schrijft er met veel plezier teksten en liedjes voor. Ineke de Jong noemt zichzelf een import Drent. Ze schrijft liedjes, speelt piano en zong in een big band en jazzcombo. Voor de cd SDMM2 van het muziekproject van de Stichting Drentse Muziek Maatschappij schreef ze de tekst en componeerde de muziek van het liedje “Die Drentse kerels”.

De entree, inclusief een kop koffie, het middageten en de optredens, bedraagt €19 bij reservering vooraf bij café “Onder de Linden”, tel 0592-541224 of per mail: info@onderdelindenvries.nl en €21 op zondag aan de zaal. Reserveer op tijd!, want vol is vol!

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten