Algemeen Ben Bolmer, Grunneger dainst,

Gepubliceerd op 4 februari 2015 | door Jan Glas

0

15 februari Grunneger Dainst in Antoniuskerk, Musselkanaal

Op zondag 15 februari wordt er in de parochiekerk van de H. Antonius van Padua in Musselkanaal voor de elfde keer een Eucharistieviering gehouden in de Groninger streektaal.

Het bijzondere aan deze viering is dat in tegenstelling tot protestantse vieringen, er bijna geen Eucharistievieringen in de Groninger taal worden gehouden. In het bisdom Groningen-Leeuwarden is -voor zover ons bekend – de H. Antonius van Padua parochie in Musselkanaal de enige parochie waar sinds 2005, jaarlijks in februari, een Eucharistieviering in de Groninger streektaal het zgn. ‘Veenkoloniaals’ wordt gehouden.

Tijdens het 100 jarig bestaan van de parochie, in 2005, werd deze viering voor het eerst gehouden. Gelet op de zeer vele positieve reacties werd besloten om hiermee door te gaan. Dit jaar is het dan ook alweer voor de elfde keer. Voorganger is nu ook weer pater Ben Bolmer, hij is pastoor van de stad Delft, maar hij is geboren en opgegroeid in Musselkanaal.

Muzikale medewerking verleent het Antoniuskoor onder leiding van Klaas Withaar, zij zullen de liederen dan ook gaan zingen in de Veenkoloniale Grunneger toal.

Lector in de Grunneger Dainst is Rinus Allemekinders, hij heeft ook de teksten van de viering vertaald vanuit het Nederlands in het Veenkoloniaals.

De Grunneger Dainst begint op zondag 15 februari om 10.00 uur in de R.K. Antoniuskerk, Sluisstraat 77, 9581 JD Musselkanaal.

Tags: ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten