Algemeen Henk Scholte

Gepubliceerd op 6 april 2018 | door Jan Glas

0

15 april Toalkefee met o.a. Henk Scholte in Der Aa-Theater

Toalkefee met Henk Scholte

Op zondagmiddag 15 april organiseert het Der Aa-theater in samenwerking met (oud)cursisten Gronings een Taalcafé. Of in goud Grunnegs: een Toalkefee. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen die van Groningen en het Gronings houdt van harte welkom.

De hoofdgast van de middag is Henk Scholte, onder meer bekend van het RTV-Noordprogramma ‘Twij deuntjes veur ain cent’ maar ook van de folkgroep Törf. Henk neemt het publiek op zijn eigen enthousiaste wijze mee in de Groninger muziekgeschiedenis. Verder vertelt Arjan Sterken ons meer over de wondere wereld van de Saksische dialecten en de verschillen daartussen. Het derde deel van de middag is nog een verrassing.

Natuurlijk is het niet de bedoeling om alleen maar te luisteren, er moet ook Gronings worden gesproken. Tussen de optredens door zijn er flinke pauzes waarin de cafébezoekers met elkaar kunnen praten onder het genot van een drankje. De organisatoren van het Toalkefee signaleren dat hier bij oude en nieuwe sprekers van het Groningers behoefte aan is. Sommige dialectsprekers gebruiken de taal haast niet meer in het dagelijks leven en enthousiaste nieuwe sprekers van het Gronings weten niet waar ze kunnen oefenen met de taal. Daar brengt het Toalkefee nu verandering in!

De deuren van het Der Aa-theater (Akerkstraat 11, Groningen) gaan om 13.30 uur open. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan het theater wordt zeer op prijs gesteld. Koffie, thee of iets sterkers is verkrijgbaar aan de bar.

Tags: , , , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 5 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten